;
در این مقاله قصد داریم به بررسی قرارداد جوشکاری ساختمان و نکات آن بپردازیم:
اگر با امور ساختمانی و پیمانکاری سر و کار دارید، حتماً می دانید که وجود قرارداد جوشکاری ساختمان میان پیمانکار و کارفرما تا چه اندازه میتواند در پیشگیری از اختلافات میان طرفین موثر باشد. تا به حال به این فکر کرده اید که قرارداد جوشکاری ساختمان شامل چه بند و موادی است؟ یا اینکه یک قرارداد جوشکاری نمای ساختمان برای اینکه از اعتبار بیشتری برخوردار باشد چه شرایطی باید داشته باشد؟ در پاسخ به این سوالات، در این مقاله وکیلباشی قصد داریم به بررسی قرارداد پیمانکاری جوشکاری ساختمان پرداخته و نکات مهم در تنظیم قرارداد مذکور را برای شما بازگو کنیم. با ما تا انتهای این مطلب همراه بمانید.
اگر بخواهیم تعریفی از قراردادهای پیمانکاری ساختمان ارائه بدهیم، باید بگوییم که قرارداد پیمانکاری از آن نوع قراردادهایی است که بر اساس آن، یک طرف قرارداد با عنوان پیمانکار تعیین می شود. وی وظایفی هم بر عهده دارد و آن هم این است که تمام یا قسمتی از پروژه ای را که تحویل میگیرد، ضمن دریافت دستمزد مشخصی، انجام دهد. از سوی دیگر، در طرف دیگر این نوع قرارداد، شخص کارفرما است که کاری را به پیمانکار تحویل داده است و ظرف مدت معینی، کار خود را تحویل میگیرد. در تعریف قرارداد جوشکاری ساختمان نیز باید گفت، قرارداد جوشکاری ساختمان بصورت پیمانکاری، از اشکال و صور قراردادهای عمرانی و ساختمانی میباشد که بر اساس آن، انجام عمل جوشکاری یک ساختمان پروژه موردنظر، بر عهده فردی به نام پیمانکار (contractor) قرار خواهد گرفت. از آن رو که نحوه تنظیم قرارداد مزبور کاری تخصصی است، مجموعه وکیلباشی، فرم قرارداد جوشکاری ساختمان را برای شما عزیزان فراهم کرده است تا بتوانید به راحتی این قرارداد را که توسط وکلای متخصص تنظیم شده است، مورد استفاده قرار دهید.
اگر از دانش حقوقی کافی برخودار نیستید و تجربه ی لازم را در این خصوص ندارید، به شما پیشنهاد میکنیم که به صورت خودسرانه، هیچ اقدامی برای تنظیم قرارداد جوشکار ساختمان انجام ندهید. باید بدانید که اگر قصد انعقاد چنین قراردادی را دارید، استفاده از خدمات مشاوره حقوقی آنلاین وکلای با تجربه و برخوردار از تخصص لازم در این زمینه، از نان شب هم برای شما واجب تر است. البته پیشنهاد دیگری هم در این زمینه وجود دارد که می تواند آگاهی شما را در این زمینه به میزان بسیار زیادی ارتقا بدهد و شما را برای انعقاد یک قرارداد بهتر و مفید تر یاری برساند، آن هم اطلاع از از نحوه تنظیم قراردادهای پیمانکاری مطلع باشید و بدانید که برای نگارش قراردادهای ساختمانی و پیمانکاری، چه نکاتی را باید مدنظر قرار داد. در این صورت میتوانید با استفاده از این دانش و اطلاعات، قراردادی جامع و کامل را بنگارید.
تا به اینجا درباره ی اهمیت فراوان استفاده از نمونه قرارداد پیمانکاری جوشکاری ساختمان سخن گفتیم و دانستیم که در صورتی می توانیم یک قرارداد خوب را منعقد نماییم که پیش از آن، با مطالعه ی نمونه قرارداد اجرای جوشکاری نمای ساختمان به صورت پیمانکاری، با چیستی و چگونگی آن آشنایی های لازم را به دست آورده باشیم. در ادامه، می خواهیم که نکته های حقوقی مفاد این نوع از قرارداد را نیز مورد بررسی قرار دهیم و بعد از آن ، مبحث را به پایان برسانیم.
موضوع قرارداد در واقع همان معرف عملی است که قرار است پیمانکار قرارداد پروژه آن را به انجام برساند. موضوع قرارداد پیمانکاری جوشکاری ساختمان، اسکلت بندی و جوشکاری پروژه، بر اساس طرح و نقشه ای است که در اختیار او قرار گرفته است، میباشد.
طرفین هر قراردادی ملزم به این هستند که مدت زمان مد نظر خود را برای انجام پروژه و موضوع قرارداد خود، مشخص کنند و بر سر آن به توافق با یک دیگر برسند.
باید گفت که مبلغ قرارداد یکی از مهم ترین بندهای ضروری در یک نمونه قرارداد جوشکاری اسکلت ساختمان ، به شمار می رود. تعیین مبلغ در این گونه قراردادها می تواند به دو شکل انجام شود: الف: به شکل با مصالح ، ب: به شکل بدون مصالح.
بعد از این که مبلغ پرداخت تعیین شد و مورد توافق دو طرف قرار گرفت، باید توافق های لازم را درباره نحوه ی پرداخت آن مبلغ نیز انجام دهند. نحوه ی پرداخت نیز می تواند به صورت های گوناگون انجام شود:
بند مربوط به تعهدات و وظایف پیمانکار در قراردادهای پیمانکاری نیز از جمله بندهای بسیار مهم مربوط به نمونه قرارداد پیمانکاری جوشکاری ساختمان است که باید به دقت مورد توجه دو طرف قرارداد باشد. کارفرما هر خواسته ای داشته باشد، می تواند به صورت کاملا شفاف و روشن، در این بند قید نماید. تمامی نکته های ضروری مد نظر کارفرما مانند نحوه ی انجام ، کیفیت انجام کار، مواد مورد استفاده برای انجام پروژه و... از جمله وظیفه ها و تعهداتی است که برای پیمانکار مطرح می شود.
بهتر است بدانید در قرارداد جوشکاری سازه، کارفرما نیز در قبال پیمانکار مسئولیت هایی را بر عهده خواهد گرفت. از تعهدات کارفرما در قرارداد پیمانکاری ساختمان نظیر جوشکاری، میتوان موارد زیر نام برد:
1.تهیه آهن آلات به عهده کارفرما می باشد که هنگام تحویل آن به پیمانکار ، توسط ایشان رسید ارائه می شود.
2.کارفرما متعهد می گردد که آهن آلات مورد نیاز برای شروع عملیات موضوع قرارداد را، 2 روز پیش از آغاز زمان قرارداد، به پیمانکار تحویل دهد و برای ادامه کار، از تاریخ اعلام پیمانکار ،آهن آلات مورد نیاز را حداکثر ظرف مدت یک هفته تهیه و ارائه نماید.
در نهایت همانطور که قبلاً گفته شد، طرفین میتوانند در مورد هر شرطی که بر خلاف قانون نباشد، توافق انجام دهند و آن را در متن قرارداد خود درج نمایند.
همانگونه که ملاحظه کردید، در این نوشتار با قرارداد پیمانکاری جوشکاری ساختمان و انواع آن آشنا شدیم، همچنین به بررسی مفاد و نکات مهمی پرداختیم که میبایست در متن قرارداد استخدام جوشکار ساختمان ذکر گردد؛ اما به طور کلی باید گفت، تنظیم قرارداد کلیدی ترین عنصر هر رابطه کاری است؛ زیرا در صورت فقدان یک قرارداد جامع و کامل، احتمال ایجاد اختلاف بین پیمانکار و کارفرما بسیار افزایش خواهد یافت؛ اما نگران نباشید، مجموعه وکیلباشی این امکان را برای شما فراهم نموده تا با ثبت درخواست مشاوره حقوقی آنلاین، از راهنماییهای وکلای متخصص در این زمینه بهرهمند شده و بتوانید با خیالی آسوده همکاری جدیدی را آغاز نمایید.
در رابطه با ماده 1: مشخصات طرفین
الف) چنانچه یکی از طرفین شخص حقیقی باشد، مشخصات را به شکل زیر تکمیل نمایید:
نام .......... نام خانوادگی .......... فرزند .......... تاریخ تولد .......... به شماره شناسنامه .......... صادره از ......... و کد ملی ............ متولد ............ ساکن ................. با شماره تلفن ........
ب) چنانچه یکی از طرفین شخص حقوقی باشد، مشخصات را به شکل زیر تکمیل نمایید:
شرکت........... به شناسه ملی ............. و شماره ثبت ........... به نشانی ........... و شماره تلفن ..........
با نمایندگی خانم/آقای .......... فرزند ......... متولد ............ با کد ملی ......... و شماره شناسنامه .......... صادره از ............... به نشانی ............. و تلفن ................
ج) چنانچه یکی از طرفین نماینده (قانونی/قراردادی/قضایی) باشد، مشخصات را به شکل زیر تکمیل نمایید:
خانم/آقا ............ فرزند .......... شماره شناسنامه ......... کدملی ........ تاریخ تولد ............. با کد ملی .............. با شماره وکالت/قیمومت ............. صادره از ............. ساکن .............. تلفن ..........
در قرارداد جوشکاری ساختمان پیمانکار دارای تعهداتی است که برخی از موارد آن به این شکل است:
1-پیمانکار موظف است پیش از آغاز عملیات جوشکاری، کلیه ابزارهای اندازه گیری فشار، شدت جریان و امثالهم و همچنین شیلنگ های گاز و هوا باید کنترل شوند.
2-پیمانکار و کارگران میبایست به هنگام فعالیت در کارگاه، لباس مناسب جوشکاری که در مقابل آتش مقاوم است بر تن داشته باشد و همچنین مجهز به سایر وسایل حفاظت فردی از جمله عینک، نقاب، دستکش ساقه دار حفاظتی باشند.
3-پیمانکار موظف است کنترل نماید که در پایان هرگونه عملیات جوشکاری و برشکاری، باید محل بازرسی و پس از اطمینان از عدم وقوع آتش سوزی در اثر جرقه های ناشی از جوشکاری و برشکاری، محل را ترک نمایند.
از جمله تعهدات و وظایف کارفرما میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
1-کارفرما ملزم است در محل کارگاه ساختمانی ابزارها و کمک های اولیه بهداشتی در محل های مناسب تهویه نماید.
2-کارفرما موظف است مطابق با قرارداد کلیه پرداخت های لازم را با پیمانکار تسویه نماید.
3-هزینه و تهیه آب، برق و گاز مورد نیاز مصرفی پیمانکار جهت اجرای عملیات در محل کارگاه و هر طبقه به طور مجزا بر عهده کارفرما می باشد.
نظرات
پیام های کاربران را بخوانید
عرفان حاجی پور
ممنون ازتون توضیحات کامل و کابردی بود.
پاسخ وکیل باشی: باسلام. تشکر از همراهی شما دوست عزیز.
کل دیدگاهها (1)
عرفان حاجی پور
ممنون ازتون توضیحات کامل و کابردی بود.
پاسخ وکیل باشی: باسلام. تشکر از همراهی شما دوست عزیز.