;
چه نکاتی را باید در قرارداد مشارکت سرمایه گذاری در مغازه رعایت نمود؟شرایط قرارداد مشارکت سرمایه گذاری در مغازه چیست؟
احتمالاً شما نیز قصد راه اندازی یک کسب و کار را در قالب مغازه دارید و برای این کار تمایل دارید تا با شخص دیگری نیز مشارکت نمایید و بدین وسیله با ادغام سرمایههای خود اعم از مادی و معنوی به مقصود خود یعنی سرمایه گذاری در مغازه برسید. قرارداد مشارکت در سرمایهگذاری در مغازه، یک قرارداد بسیار مهم و پرکاربرد است که برای تنظیم آن باید مفاد و شرایط آن توجه ویژهای نمود؛ در غیر این صورت منجر به ایجاد ضرر و خسارت و خدشهدار شدن رابطه طرفین قرارداد، خواهد شد. ما در کنار شما هستیم تا نکات مهم و کلیدی و هم چنین ماهیت این قرارداد را برای شما عزیزان شرح دهیم.
شراکت عموماً زمانی رخ میدهد که فردی برای تاسیس مغازه یا کسب کار خود، سرمایه کافی نداشته یا سرمایه لازم را داشته اما شغلی که قصد دارد به آن بپردازد، تخصص و مهارت خاصی را میطلبد. بنابراین در این موارد با شخص دیگری در این زمینه قرارداد مشارکت سرمایه گذاری در مغازه را منعقد مینماید.
در قرارداد سرمایه گذاری در مغازه، ممکن است هر دو طرف سرمایه گذار بوده و آوردههای خود را با یکدیگر ادغام نموده و کسب و کاری در مغازه راه اندازی و بدین نحو سرمایه گذاری میکنند. همچنین ممکن است یکی از طرفین سرمایهگذار و دیگری ایده پرداز یا متخصص در زمینه کسب و کاری موضوع قرارداد مشارکت باشد. نمونه دیگری از قراردادهای مشارکت در زمینه کسب و کار قرارداد مشارکت در استارت آپ ها می باشد، که طرفین میتوانند در تمام زمینهها، اعم از سرمایهگذاری و شراکت در مغازه تا اختراع و راهاندازی یک فناوری و نرم افزار با یکدیگر مشارکت نمایند.
این قرارداد نیز مانند هر قراردادی، دارای ماهیت و ویژگیهایی میباشد که طرفین باید قبل از انعقاد آن، اطلاعات لازم را در این زمینه کسب کنند تا بدین وسیله دچار مشکل نشوند. ماهیت و ویژگیهای قرارداد مشارکت سرمایه گذاری در مغازه، شامل موارد ذیل است:
بر طبق ماده 10 قانون مدنی یک قرارداد نامعین است؛ بدین صورت افراد میتوانند شرایط و مفاد قرارداد را خود تعیین نمایند، اما پایه و شرایط اساسی صحت معاملات که در ماده 190 قانون مدنی بدان اشاره شده را رعایت نموده تا قرارداد خود را از ضمانت اجرای بطلان یا عدم نفوذ مصون نگه دارند.
یک عقد لازم است؛ بنا به اصل لزوم قراردادها، تمام عقود لازم است مگر به جایز بودن آن در قانون تصریح شود. قرارداد مشارکت سرمایهگذاری در مغازه، به دلیل اصل لزوم نیز تنها در موارد قانونی و توافق طرفین که اقاله نام دارد، قابل انحلال است.
قرارداد مذکور با فوت و محجوریت یکی از طرفین از بین نمیرود. بنابراین اگر یکی از طرفین فوت نماید، طرف قرارداد ورثه و اگر محجور شود که اعم از جنون یا سفاهت است، طرف قرارداد از آن به بعد قیم خواهد بود.
قرارداد مشارکت سرمایه گذاری در مغازه، یک قرارداد رضایی محسوب شده و طرفین برای انعقاد آن نیاز به تشریفات خاصی ندارند.
ویژگیها و شرایط قرارداد شراکت در سرمایه گذاری در تولید تنها شامل موارد بالا نشده و در قانون شرایط دیگری نیز در نظر گرفته شده است که به دلیل مفصل بودن آن، در این مبحث نمیگنجد. شما میتوانید برای آشنا شدن با مسائل دقیقتر این قرارداد به سایت وکیلباشی مراجعه و درخواست مشاوره حقوقی با وکیل را ثبت نمایید تا اطلاعات دقیقتری، در رابطه با قرارداد خود کسب نموده و دچار مشکلات و ضرر هنگفت نگردید.
برای اینکه قرارداد شما معتبر باشد و از نظر قانونی، خدشه ای به آن وارد نشود باید این شرایط را که ماده 190 قانون مدنی مطرح شده را دارا باشد:
برای انعقاد تمام عقود و قراردادها باید دو طرف، قصد و رضایت کامل داشته باشند؛ در غیر این صورت قرارداد واقع شده معتبر نخواهد بود. اگر طرفین قرارداد، قصد واقعی برای انعقاد آن را نداشته باشند و قرارداد خود را به صورت صوری منعقد نموده باشند، قرارداد واقع شده باطل است. اگر بدون رضایت و تحت اکراه و تهدید آن را امضاء نموده باشند، قرارداد واقع شده غیر نافذ خواهد بود و برای صحت آن نیاز به تنفیذ دارد.
برای انعقاد عقود و انجام معاملات، طرفین باید اهلیت لازم را داشته باشند تا به خود و طرف مقابل ضرر و خسارتی وارد نکنند. عاقل، بالغ و رشید بودن، موارد لازم برای اهلیت کامل در انعقاد قراردادها میباشد. در صورتی که یکی از طرفین قرارداد، به جنون یا سفاهت مبتلا شود باید برای وی قیم تعیین شود و تعهدات شخص محجور در قرارداد مشارکت سرمایه گذاری در مغازه، توسط قیم انجام میشود یا با توافق طرف مقابل، قرارداد مذکور منحل میشود.
موضوع سرمایه گذاری در مغازه باید به طور دقیق، در قرارداد ذکر شود و نباید مبهم و مردد بین چند چیز باشد در این صورت قرارداد واقع شده باطل میشود و طرفین باید مجدداً عقد مشارکت سرمایه گذاری در مغازه را منعقد نمایند.
جهت معامله در هر قراردادی متفاوت و بسته به اراده طرفین دارد. برای صحت یک معامله، نیازی نیست که حتما جهت قرارداد تصریح شود اما در صورت تصریح، باید مشروع و مطابق با اخلاق حسنه باشد والا قرارداد واقع شده باطل است. اگر در راستای این موضوع مرتکب جرمی نیز شده باشند، بر طبق قانون مجازات، مجرم شناخته شده و مجازات خواهند شد.
شرایط اساسی صحت معاملات را برای شما عزیزان بازگو کردیم. همانطور که مشاهده کردید این شرایط بسیار مهم و پایه هر قرارداد است. لازم به ذکر است که موارد دیگری نیز برای شرایط اساسی صحت معاملات، وجود دارد که به دلیل مفصل بودن آن در این بحث نمیگنجد. به شما توصیه میکنیم قراردادهای خود بخصوص قراردادهای مشارکتی، که پای سرمایه مادی و معنوی شما درمیان است را نزد یک وکیل متخصص و مجرب تنظیم نمایید تا خسارت و ضرری هنگفتی را متحمل نشده و با خیال آسوده کار خود را آغاز نمایید. همین لحظه میتوانید به سایت وکیل باشی مراجعه و درخواست قرارداد سفارشی مدنظر خود را ثبت نمایید تا کارشناسان مربوطه در کمتر از 24 ساعت کاری با شما تماس بگیرند.
برای تنظیم یک قرارداد باید ارکان، مفاد و بندهای آن به طور دقیق ذکر شود تا برای طرفین ابهامی نداشته و نیز در آینده ادعایی مبنی بر عدم توافق در مفاد قرارداد را نداشته باشند. این ارکان و مفاد شامل موارد ذیل است:
عنوان قرارداد
مشخصات کامل طرفین قرارداد
موضوع قرارداد به طور دقیق و کامل
میزان سرمایه و سهم طرفین در قرارداد
نحوه تقسیم سود و زیان در قرارداد
شرایط اختصاصی قرارداد
توافقات فی مابین طرفین قرارداد
موارد فورس ماژور
موارد فسخ و نحوه فسخ قاردراد
تعیین جریمه و خسارت به صورت وجه التزام در صورت عدم انجام تعهد
مرجع حل اختلاف اعم از دادگاه یا داور
تعداد نسخ قرارداد
امضاء طرفین و در صورت لزوم اثر انگشت
ارکان و بدنهی اصلی قراردادها شامل موارد فوق است که در صورت توافق و تمایل طرفین میتوان به ارکان و مفاد آن اضافه نمود و آن را گسترش داد. در ضمن برای آسودگی خاطر شما عزیزان در روند تنظیم قراردادها، یک نمونه قرارداد مشارکت در واردات و فروش کالا، به صورت کامل و استاندارد که توسط وکلای مجرب مجموعه تنظیم شده در سایت وکیل باشی قرارداده شده است.
امیدواریم این مطلب برای شما عزیزان مفید بوده باشد و از نکات مهم و کلیدی در تنظیم قرارداد مشارکت سرمایه گذاری در مغازه، اطلاعات لازم را کسب نموده باشید. توصیه ما به شما این است که برای تنظیم قراردادها بخصوص قراردادهای مشارکتی که پای سرمایه معنوی و مادی شما درمیان است، حتما به وکیل و متخصصین حقوقی مراجعه نموده و در این زمینه اطلاعات لازم را کسب نمایید. ضمناً برای کسب اطلاعات دقیق تر و کامل در حوزه قرارداد نویسی میتوانید به آموزش تصویری قراردادنویسی در سایت وکیل باشی مراجعه فرمایید.
خیر، به دلیل اینکه عقد مشارکت سرمایه گذاری در مغازه، یک قرارداد لازم است، فوت و حجر طرفین آن را ازبین نمیبرد و ورثه قائم مقام متوفی شده و به تعهدات وی در این عقد عمل میکنند.
برای صحت و اعتبارهر قراردادی لازم است، شرایط ماده 190 قانون مدنی رعایت شود در غیر این صورت معامله واقع شده باطل خواهد بود.
برای دریافت پاسخ در صوت قطع ارتباط آنلاین ، لطفا با فشردن دکمه ذیل ، اعلان مروگر خود را فعال کنید.
نظرات متنی
پیام های کاربران را بخوانید
کل دیدگاهها (0)