;
1401/11/13 12:50

نکات کلیدی در تنظیم قرارداد نقشه برداری GPS

در این مقاله قصد داریم به بررسی 4 نکته مهم و کلیدی در تنظیم قرارداد نقشه برداری ساختمان GPS بپردازیم:

تهیه نقشه و زیرساخت از بنای موجود، یکی از اصلی ترین اقداماتی است که مهندسین جهت ساخت یک سازه و احداث ساختمان انجام می دهند. تنظیم قرارداد نقشه برداری GPS یکی از امور و اقداماتی است که می‌بایست با دقت لازم و کافی انجام گردد؛ در غیر این صورت ممکن است خسارات جبران ناپذیری را برای طرفین قرارداد به دنبال داشته باشد. از این رو در این مقاله از وکیل‌باشی آماده شده، قصد داریم برای شما از ارکان قرارداد نقشه برداری با دستگاه gps و نکات مهم تنظیم آن سخن بگوییم. پس با ما تا انتهای این مقاله همراه بمانید.

تعریف و کاربرد قرارداد نقشه برداری GPS:

قبل از پرداختن به قرارداد نقشه برداری GPS بهتر است با تعریف جی پی اس و کاربرد آن آشنا شویم. Global Positioning System یا همان سیستم موقعیت یاب مکانی، ابراز و سامانه ای برای شناخت موقعیت ها است. این سیستم از 24 ماهواره تشکیل شده که به دور زمین در گردش اند.

یکی از امور مقدماتی قبل از ساخت یا تخریب یک سازه، تهیه نقشه از موضوع پروژه و بررسی مختصات آن است. قرارداد نقشه برداری gps نیز، عنوان توافقی می‌باشد که میان پیمانکار به عنوان نقشه بردار و کارفرما به عنوان متقاضی منعقد شده است و موضوع آن عبارت از است اندازه از وضعیت موجود ساختمان و تهیه نقشه هایی چون ساخت (Asbuite). قرارداد مزبور یکی از انواع قراردادهای عمرانی و ساختمانی بوده و زیر مجموعه عقود خصوصی قرارداد می‌گیرد. 

ارکان تشکیل دهنده قرارداد نقشه برداری از طریق GPS:

می‌دانیم که در نحوه تنظیم قرارداد پیمانکاری و هر توافق و قراردادی که بین طرفین منعقد می‌شود، ارکانی وجود دارد که بدنه و ساختار قرارداد را تشکیل می‌دهد. قرارداد نقشه برداری gps {جی پی اس} نیز متشکل از مواد و بندهای زیر می‌باشد:

ماده اول: مشخصات طرفین قرارداد

ماده دوم: موضوع قرارداد

ماده سوم: مبلغ قرارداد

ماده چهارم: نحوه پرداخت قرارداد نقشه برداری از طریق GPS

ماده پنجم: مدت قرارداد

ماده ششم: تضمین انجام تعهدات

ماده هفتم: تضمین حسن اجرای کار

ماده هشتم: تعهدات پیمانکار

ماده نهم: تعهدات کارفرما

ماده دهم: جریمه تأخیر

ماده یازدهم: دوره تضمین قرارداد

ماده دوازدهم: موارد فسخ قرارداد نقشه برداری gps

ماده سیزدهم: حل و فصل اختلافات

ماده چهاردهم: نسخ قرارداد

بهتر است بدانید، بنا بر اصل حاکمیت اراده ها پیمانکار و کارفرما می‌توانند هر شرط و موردی که برخلاف قوانین نباشد را به متن قرارداد خود اضافه کرده و ذیل آن را امضا نمایند و بدان متعهد و ملزم گردند؛ بنابراین گستره وظایف پیمانکار می‌تواند بیشتر از موارد مشخص شده در قانون باشد و به توافق طرفین بستگی دارد. در مورد مالک پروژه نیز به همین نحو است و تعهدات کارفرما می‌تواند شروط بیشتری را در بر گیرد.

نکات مهم در تنظیم قرارداد نقشه برداری جی پی اس {GPS}:

باید اشاره کرد که نکات بسیار زیادی در زمان تنظیم قرارداد نقشه برداری با جی پی اس وجود دارد که باید رعایت گردد؛ در غیر این صورت می‌تواند منجر به وقوع اختلاف نظر میان طرفین قرارداد و در نهایت ورود خسارت به ایشان گردد. در این بخش قصد داریم به بیان 4 نکته کلیدی در زمان انعقاد قرارداد نقشه برداری GPS بپردازیم:

1.     تنظیم قرارداد نقشه برداری جی پی اس به وسیله وکیل متخصص:

قرارداد نقشه برداری قراردادی کاملاً تخصصی و فنی است؛ بنابراین می‌بایست توسط وکلای متخصص در این حوزه، نگاشته و تنظیم شود تا بتواند از وقوع اختلافات آینده جلوگیری کند. وکیل متخصص با تهیه پیش نویس قرارداد، این اختیار را به شما می‌دهد تا بتوانید بند یا ماده ی مورد نظر خود را به متن قرارداد اضافه کرده و آن را مورد توافق قرار دهید.

2.     تعیین حق فسخ در قرارداد نقشه برداری GPS:

قرارداد نقشه برداری با دستگاه جی پی اس، عقدی لازم است؛ به این معنا که پس از امضای قرارداد، دیگر نمی‌توانید آن را به صورت یک طرفه فسخ کنید و برهم بزنید، مگر در موارد فسخ قرارداد پیمانکاری که در قانون بیان شده است؛ بنابراین بهتر است با مشاوره حقوقی و راهنمایی از وکیل متخصص، شروطی را جهت برخورداری از حق فسخ برای خود قید کنید تا در آینده از اختیار برهم زدن قرارداد خود، محروم نمانید.

3.     تعیین حدود الزامات و تعهدات کارفرما و پیمانکار:

تقریباً همه افرادی که به نوعی با قراردادهای پیمانکاری مواجه اند، به خوبی از ضرورت تعیین دقیق تعهدات طرفین مطلع اند. تعهدات و وظایف پیمانکار و الزامات کارفرما باید به خوبی روشن باشد تا بتواند از وقوع اختلاف و ایجاد چالش های حقوقی در آینده، جلوگیری کند؛ زیرا که عموم اختلافات از روشن نبودن تکالیف و حقوق طرفین ناشی می‌شود.

4.     درج شرط داوری در قرارداد نقشه برداری با نقشه GPS:

آخرین نکته ای که قصد داریم پیرامون نحوه تنظیم قرارداد نقشه برداری برای شما بازگو کنیم، تعیین داوری در قرارداد برای حل و فصل اختلافات است. این کار سبب می‌شود تا در صورت بروز اختلاف میان طرفین، مسئله به داور مرضی الطرفین (داور مورد انتخاب دو طرف قرارداد) ابلاغ شده و داور بتواند درباره‌ی اختلاف پیش آمده رأی مقتضی صادر کند؛ چرا که تعیین داور به افزایش سرعت در روند رسیدگی به مشکل و اختلاف کمک شایانی کرده و از رفت و آمد و همچنین اتلاف زمان و انرژی در مراجع قضایی جلوگیری کند.

جمع بندی:

در این مقاله تلاشمان این بود شما را با قرارداد نقشه برداری با دستگاه GPS و نحوه تنظیم این توافق آشنا سازیم. در نهایت باید گفت که تنظیم این قرارداد به علت ماهیت خاص آن، امری حساس بوده و نیازمند دانش و مهارت بالا در این زمینه است. به همین دلیل، مجموعه وکیل‌باشی این امکان را برای شما فراهم کرده تا بتوانید از فرم قرارداد نقشه برداری GPS که توسط وکلای متخصص در این زمینه نگاشته و تنظیم شده، استفاده نمایید و گامی محکم در جهت ایجاد همکاری خود بردارید.

 

بهناز صفاری_ کارشناس حقوقی وکیل‌باشی

title-bg

نظرات متنی

پیام های کاربران را بخوانید

افزودن نظر

FAQ

پرسش های متداول

تماس
گفتگو
x
x
گفتگوی آنلاین
پاسخگوی سوالات شما هستیم

برای دریافت پاسخ در صوت قطع ارتباط آنلاین ، لطفا با فشردن دکمه ذیل ، اعلان مروگر خود را فعال کنید.

جهت شروع گفتگو پیام خود را تایپ و ارسال نمایید ، می توانید با نگه داشتن دکمه میکروفن صدای خود را ضبط و ارسال کنید.
صبور باشید ...