;
1401/12/09 14:40

بررسی قرارداد مشارکت در ساخت کلینیک پزشکی

در این مقاله قصد داریم به تعریف، اهمیت و نکات ضروری قرارداد مشارکت در ساخت کلینیک پزشکی بپردازیم:

 در دنیای امروز، برای پیشرفت در بسیاری از امور لازم است که افراد متخصص دست به دست هم بدهند. بنابراین، مشارکت در پروژه‌های بزرگ و تاسیس آنها می‌تواند هم از نظر اقتصادی و هم از نظر اجتماعی مزایای بسیار زیادی داشته باشد.

تنظیم و نگارش یک قرارداد اصولی و استاندارد برای طرفین آن، مسئلهای بسیار مهم تلقی می‌شود. به همین دلیل در این مطلب از وکیل‌باشی سعی داریم تا شما را با نکات مهم قرارداد مشارکت در کلینیک پزشکی آشنا کنیم.

قرارداد مشارکت به چه قراردادی گفته می‌شود؟

به طور کلی، قرارداد مشارکت بین دو یا چند نفر منعقد می‌شود که در آن اشخاص حقوقی یا حقیقی سرمایه معنوی یا مادی خود را با یکدیگر ادغام می‌کنند. امضاء قرارداد در این مورد می‌تواند در زمینه‌های مختلف نظیر فعالیت‌های خدماتی، بازرگانی، تولیدی و ... باشد و سهم‌الشرکه هر یک از طرفین نیز بر اساس توافق میان آنها مشخص شود.

هدف از عقد این قرارداد سود بردن افراد شرکت کننده است که این مورد نیز از قبل امکان‌سنجی می‌شود و افراد با آگاهی کامل پا پیش می‌گذارند. انواع قرارداد مشارکت را می‌توان به طور کلی به 3 دسته تقسیم‌بندی کرد که شامل قراداد مشارکت در ساخت، قرارداد مشارکت مدنی خصوصی و قرارداد مشارکت مدنی با بانک است.

ما در این مطلب در مورد قرارداد مشارکت در کلینیک پزشکی صحبت خواهیم کرد که در دسته دوم یعنی قرارداد مشارکت مدنی خصوصی قرار می‌گیرد. در زیر به بررسی این نوع قرارداد خواهیم پرداخت تا اطلاعاتتان در این زمینه کامل شود.

قرارداد مشارکت مدنی خصوصی چیست؟

در این نوع قرارداد همان‌طور که از نامش پیدا است شراکت در یک پروژه خواهد بود. قرارداد مشارکت در مغازه، تولیدی، استارتاپ و... نمونه‌ای از قراردادهای مشارکت مدنی خصوصی محسوب می‌شوند. البته از سوی دیگر، کاملاً بدیهی است که اشخاص باید با اشراف به آثار و عواقب قرارداد در این نوع مشارکت سهیم شوند.

در این پروژه‌ها، سرمایه مادی از سوی یک یا چند نفر تامین می‌شود و از طرف دیگر کسانی که حرفه خاصی را می‌توانند مدیریت کنند، مدیریت کسب‌وکار را به عهده می‌گیرند. به عنوان مثال فردی مایل به افتتاح یک استارتاپ است و او سرمایه اولیه را در اختیار شخص یا اشخاصی حرفه‌ای قرار می‌دهد تا هر دو از این کار سود داشته باشند.

تردید نداشته باشید که بررسی قرارداد مشارکت مدنی باید توسط وکلای کاربلد انجام شود تا هیچ مشکلی در شراکت به وجود نیاید. در ادامه در مورد قرارداد مشارکت در کلینیک پزشکی که نمونه‌ای از قرادادهای مشارکت مدنی محسوب می‌شود مطالبی را با شما به اشتراک می‌گذاریم.

قرارداد مشارکت در تاسیس کلینیک پزشکی

یکی از پرطرفدارترین و البته پرسودترین مشارکت‌های مدنی، تاسیس درمانگاه یا کلینیک پزشکی است. این نوع شراکت علاوه بر این‌که منافع مالی فوق‌العاده‌ای دارند، اجر معنوی نیز خواهند داشت؛ چرا که بسیاری از افراد درمان بیماری‌های خودشان را در مجموعه به وجود آمده پیدا خواهند کرد.

"مطابق مواد 571 و 10 قانون مدنی، قرارداد مشارکت در کلینیک پزشکی می‌تواند میان چندین پزشک به‌منظور تاسیس درمانگاه منعقد شود. این امکان نیز وجود دارد که یک فرد سرمایه‌گذار، درمانگاهی را در اختیار پزشک قرار دهد تا کار از جانب پزشک و سرمایه از سوی او تأمین شود. ازاینرو، طرفین (شرکا) به نسبت آورده خود، در سود و زیان حاصل از مشارکت، با یکدیگر سهیم می‌شوند".

برای درک این مطلب، از یک مثال استفاده میکنیم:

فرض کنید کلینیکی در حال فعالیت است و خدمات دندان‌پزشکی در آن ارائه نمی‌شود؛ اگر دندان‌پزشکی رغبت داشته باشد که در آن کلینیک خدمات خود را ارائه دهد، باید قرارداد مشارکت در کلینیک بین طرفین امضاء شود.

چگونه قرارداد مشارکت در ساخت کلینیک تنظیم کنیم

نکات مهم در قرارداد مشارکت در کلینیک پزشکی یا درمانگاه

در تنظیم انواع قرارداد لازم است تا تمام نکات به‌طور کامل بررسی شوند و طرفین با رضایت کامل این مهم را امضا کنند. با توجه به این‌که نوشتن قرارداد یک مسئله حقوقی و تخصصی است، کمک گرفتن از یک وکیل یا یک مجموعه باسابقه به نفع طرفین خواهد بود.

از نحوه نگارش قرارداد مشارکت در کلینیک گرفته تا نحوه تقسیم سود باید به صورت حرفه‌ای انجام گیرند. در ادامه به چند نکته مهم در این رابطه اشاره می‌کنیم:

موضوع قرارداد

در هر قرارداد مشارکت باید موضوع شراکت بدون هیچ ابهامی ذکر شود. بهتر است جزئیات مشارکت نیز در کنار موضوع کلی آورده شود. به عنوان مثال، اگر دندان‌پزشک در کلینیک فعالیت خواهد کرد لازم است تخصص او (عصب کشی، ارتودنسی و...) را نیز در قرارداد ذکر کرد.

میزان آورده طرفین و نحوه مشارکت

یکی از مهم‌ترین بخش‌ها در قرارداد مشارکت در کلینیک پزشکی ارزش‌گذاری سهم‌ها است. این مسئله تعیین‌گر تقسیم سود در مشارکت خواهد بود؛ که تمام تلاش افراد برای این مورد است. بااین‌حال، باید تعیین شود که هر یک از شرکا، بر اساس میزان سرمایه مادی یا معنوی خود، چه اندازه سهم دارند. مثلاً آورده پزشک متخصص پوست و مو، تخصص او است. در حالی‌که طرف دیگر قرارداد، مبلغ یک میلیارد تومان برای ساخت و راه‌اندازی کلینیک اختصاص می‌دهد.

در اینجا، پزشک متخصص و سرمایهگذار با یکدیگر توافق می‌کنند که سهم‌الشرکه هر یک از طرفین، به چه میزان باشد. به‌عنوان‌مثال، سهم پزشک 40 درصد و سهم سرمایه‌گذار نیز 60 درصد تعیین میشود. از یاد نبرید که تقسیم سود .و زیان نیز بر اساس همین میزان سهم‌الشرکه خواهد بود.

محرمانگی اطلاعات

بدیهی است که نحوه تنظیم قرارداد شراکت کار آسانی نیست و باید به تمام نکات ریزودرشت توجه شود. به همین منظور، طرفین باید در مفاد قرارداد خود متعهد شوند که همه اطلاعات پزشکی و کلینیک محرمانه است. این توافق دوطرفه نقطه عطفی برای پیشرفت در این پروژه‌ها محسوب می‌شود.

حل اختلاف در قرارداد مشارکت در کلینیک پزشکی

در مشارکت‌های مختلف امکان به وجود آمدن اختلاف پیش بینی می‌شود. در این نوع از قراردادها و توافقات، باید این مورد نیز ذکر شود که در صورت بروز اختلاف، از چه راهی باید برای حل آن پیش رفت. حل اختلاف در قرارداد مشارکت ممکن است به داوری یا مرجع قضایی سپرده شود.

ضمانت اجرای نقض تعهدات

همانطور که گفته شد، باید تعهدات طرفین را در قرارداد نوشت، برای عدم اجرای تعهدات نیز لازم است ضمانت‌نامه‌هایی در نظر گرفت. ضمانت نامه‌های بانکی نظیر چک، سفته و ... از نمونه تضامینی هستند که باید در این قرارداد با جزئیات کامل ذکر شوند.

فورس ماژور

بند دیگری که در قرارداد مشارکت در ساخت کلینیک باید در نظر گرفت، مربوط به فورس ماژور است؛ یعنی شرایطی که خارج از اختیار طرفین پیش می‌آید و امکان انجام تعهدات را برهم می‌زند. با مقرر کردن این بند در قرارداد، طرفین برای ادامه‌ی همکاری بعد از به اتمام رسیدن فورس ماژور یا فسخ قرارداد می‌توانند مذاکره کنند. برای آشنایی با فسخ این نوع توافق، توصیه می‌کنیم مطلب نحوه فسخ قرارداد مشارکت را مطالعه کنید.  

جمع بندی

یکی از موضوعات بسیار مهم در مشارکت‌ها، نحوه نگارش قرارداد و بندهای مهم آن است. در این مطلب از وکیل‌باشی سعی کردیم تا شما را با نکات قرارداد مشارکت در کلینیک پزشکی آشنا کنیم. این‌ موارد تنها بخشی از نکات مهم قرارداد مذکور هستند؛ لذا به منظور تنظیم هر نوع قرارداد مشارکت در ساخت کلینیک، مشارکت با کلینیک و ... می‌توانید با ما در وکیل‌باشی در ارتباط باشید و از خدمات ویژه مجموعه وکیل باشی برای تنظیم قرارداد سفارشی استفاده کنید.

 

کارشناس حقوقی وکیل‌باشی

title-bg

نظرات متنی

پیام های کاربران را بخوانید

افزودن نظر

FAQ

پرسش های متداول

به طور کلی قرارداد مشارکت در تاسیس کلینیک پزشکی چیست؟

"مطابق مواد 571 و 10 قانون مدنی، قرارداد مشارکت در کلینیک پزشکی می‌تواند میان چندین پزشک به‌منظور تاسیس درمانگاه منعقد شود. این امکان نیز وجود دارد که یک فرد سرمایه‌گذار، درمانگاهی را در اختیار پزشک قرار دهد تا کار از جانب پزشک و سرمایه از سوی او تأمین شود. ازاینرو، طرفین (شرکا) به نسبت آورده خود، در سود و زیان حاصل از مشارکت، با یکدیگر سهیم می‌شوند".

تماس
گفتگو
x
x
گفتگوی آنلاین
پاسخگوی سوالات شما هستیم

برای دریافت پاسخ در صوت قطع ارتباط آنلاین ، لطفا با فشردن دکمه ذیل ، اعلان مروگر خود را فعال کنید.

جهت شروع گفتگو پیام خود را تایپ و ارسال نمایید ، می توانید با نگه داشتن دکمه میکروفن صدای خود را ضبط و ارسال کنید.
صبور باشید ...