نحوه تنظیم قرارداد مشاوره حقوقی چگونه است؟
تنظیم قرارداد مشاوره حقوقی هم به صورت کتبی و هم صورت شفاهی قابل انجام است، با وجود اینکه هردو شیوه صحیح میباشد؛ ولی توصیه وکیل باشی به شما این است که این قرارداد را به صورت کتبی منعقد کنید تا در آینده دچار مشکل نشوید. به صورت کلی، ارکان قرارداد مشاوره حقوقی به شرح زیر است:
طرفین قرارداد
در قرارداد مشاوره حقوقی مشخصات طرفین باید به دقت توصیف و ذکر شود. این مشخصات شامل نام و نشانی کامل هر یک از طرفین بوده و همچنین، اطلاعات تماس مانند شماره تلفن و ایمیل را نیز در بر میگیرد.
موضوع قرارداد
در این توافق ، موضوع قرارداد می بایست به طور دقیق و کامل تعیین گردد. تعیین دقیق موضوع قرارداد باعث روشن بودن جزئیات قرارداد شده و از بروز اختلافات احتمالی آینده جلوگیری خواهد کرد.
آورده هر یک از طرفین
حقالزحمه یا مبلغی که در ازای کار به طرف دیگر باید داده شود، بسته به نوع کار و توافقات میان طرفین این مبلغ میتواند به صورت روزانه، هفتگی، ماهانه یا سالیانه تعیین و پرداخت شود. در برخی موارد، حق الزحمه به صورت ثابت و در دیگر موارد به صورت متغیر محاسبه میشود.
مدت زمان قرارداد
ضرورت درج مدت زمان در قرارداد به معنای تعیین یک زمان مشخص برای انجام تعهدات و اجرای قرارداد است. این مدت زمانی که در قرارداد مشخص میشود، میتوان به طرفین کمک کند تا بهترین استفاده را از قرارداد خود ببرند. در صورتی که قرارداد دارای مدت مشخص باشد، طرفین ملزم به اجرای تعهدات خود در طول این مدت هستند و نمیتوانند به طور خودسرانه قرارداد را لغو کنند.
تعهدات طرفین
در اینجا وظایف و تکالیف هردو طرف به صورت دقیق ذکر شده و همچنین تعهدات طرفین در قرارداد به دو صورت نوشته میشود: تعهدات مستقیم و تعهدات غیرمستقیم. تعهدات مستقیم به صورت صریح در قرارداد ذکر میشوند، در حالی که تعهدات غیرمستقیم به صورت صریح در قرارداد ذکر نمیشوند. در زمان ورود به قرارداد، باید به عوامل مختلفی مانند تفسیر قرارداد، نیت طرفین و شرایط حفظ محرمانگی توجه شود.
شرایط ضمن عقد
باید قرارداد تابع قوانین و مقررات زمان انعقاد باشد. همچنین لازم است طرفین، قرارداد را با حسن نیت امضا نمایند.
فسخ قرارداد
فسخ قرارداد باید به صورت کتبی و با اطلاع رسانی به طرف دیگر صورت گیرد و طرف فسخ کننده حق دارد در صورت فسخ قرارداد، خسارتهای ناشی از فسخ را از طرف متخلف خواستار گردد. همچنین، در صورت فسخ قرارداد، تمامی حقوق و تعهدات طرفین قبل از فسخ قرارداد حفظ خواهد شد.
فورس ماژور
بند فورس ماژور در قرارداد مشاوره حقوقی یک ماده حیاتی است که در صورت وقوع شرایط استثنایی و غیرقابل کنترل، هر یک از طرفین قادر به تعلیق یا لغو قرارداد میباشند. در صورتی که یکی از طرفین به دلیل اتفاقات خارج از کنترل خود، از انجام تعهدات وظیفهای خود معاف شود، طرف دیگر موظف است تا حقوق و تعهدات مالی مشاوره حقوقی را به طور کامل و بدون هیچگونه تأخیر یا ممانعتی، به طرف معاف شده پرداخت نماید.
مرجع حل اختلاف
جهت حل و فصل کلیه اختلافات و دعاوی ناشی از این قرارداد یا مرتبط به آن از جمله مذاکرات مقدماتی، انعقاد، اعتبار، فسخ، خاتمه و. تفسیر قرارداد به مرجع قضایی صالح مراجعه خواهد شد.
اگر طرفین قرارداد تصمیم به انعقاد قرارداد به صورت شفاهی دارند، لازم است در خصوص تمام موارد مذکور، به صورت شفاهی توافق و با میل و رضای قلبی این قرارداد را تنظیم کرده و در صورت نیاز دو شاهد آن را امضا کنند.
تفسیر مواد قانونی، وظیفه اصلی مشاور حقوقی:
همان طور که می دانید در باره هر پرونده ی حقوقی، قوانین مکتوبی وجود دارد و این قوانین به راحتی در اختیار تمامی کاربران قرار می گیرد. تجربه نشان داده است که هیچ قانون، تبصره، ماده و بند قانونی ای وجود ندارد که به صورت پنهانی اعلام شود و یا به تصویب برسد. این گونه نیست که تنها متخصصان امور حقوقی مانند وکیل های پایه یک دادگستری یا قاضی ها بتوانند نسبت به آن ها اطلاعا کسب کنند و به آن ها دسترسی پیدا کنند. اتفاقا در هر جامعه ای، کاربران شخصی مورد خطاب هر قانونی هستند. این قوانین برای این افراد در کتاب های حقوقی درج می شود. اما نکته ای که در این زمینه مطرح می شود این است که هر یک از مواد قانونی که به تصویب می رسد، همیشه پیچیدگی هایی دارند که افراد و کاربران عادی نمی توانند به این راحتی ها از آن ها سر در بیاورند و یا ان ها را درک کنند.
اگر بخواهیم در این زمینه یک مثال عنوان کنیم می توانیم به آزمایش های پزشکی اشاره کنیم. شما وقتی یک چکاپ از بدن خود انجام می دهید و جواب آن آزمایشتان را دریافت می کنید، اگر سر رشته ای از امور پزشکی نداشته باشید، نمی توانید از عبارت هایی که در آن درج شده است، سر در بیاورید و برای کسب آگاهی از مطالب موجود در آن، همیشه نیازمند مراجعه به یک پزشک یا مسئول آزمایشگاه هستید. این امر می تواند در زمینه ی امور حقوقی و قانونی نیز صدق کند. شما برای فهم نکات حقوقی و کاربرد صحیح امور حقوقی نیازمند مراجعه به یک متخصص حقوقی هستید. برای این که بتوانید از کلمه ها و عبارت هایی که در کتاب قانون درج شده است، اطلاع پیدا کنید، باید حتما به کسی که سال های زیادی از زندگی خود را صرف این مساله کرده است، مراجعه نمایید.
مزایای بهره مندی از مشاوره حقوقی:
نظرات
پیام های کاربران را بخوانید
Ash-Miri
برای مشاوره حقوقی حتما باید طرف مدرک وکالت داشته باشه ؟
پاسخ وکیل باشی:با سلام ممنون از پیام شما. خیر نیازی نیست، اما شما باید حتما از زنگ خطرهای احتمالی این کار باخبر باشید، بنابراین به شما توصیه میشود برای دریافت راهکار قانونی و حقوقی از مشاوره متخصصین وکیل باشی استفاده کنید.
Maryam Ehsan
ممنونم بابت مطلب کامل و جامعتون
پاسخ وکیل باشی: سلام. ممنون از همراهی شما
کل دیدگاهها (2)
Ash-Miri
برای مشاوره حقوقی حتما باید طرف مدرک وکالت داشته باشه ؟
پاسخ وکیل باشی:با سلام ممنون از پیام شما. خیر نیازی نیست، اما شما باید حتما از زنگ خطرهای احتمالی این کار باخبر باشید، بنابراین به شما توصیه میشود برای دریافت راهکار قانونی و حقوقی از مشاوره متخصصین وکیل باشی استفاده کنید.
Maryam Ehsan
ممنونم بابت مطلب کامل و جامعتون
پاسخ وکیل باشی: سلام. ممنون از همراهی شما