متأسفانه بسیاری از افرادی که برای تولید یک اپلیکیشن با یکدیگر شریک میشوند، فرم قرارداد مشارکت در تولید نرم افزار را میان خود منعقد نمیکنند. این در حالی است که عدم تدوین یک قرارداد منسجم میان شرکا، خسارات و آسیبهای جبرانناپذیری به هر یک آز آنها وارد میآورد. وکیل باشی همواره برای تنظیم این گونه توافقات حساس و پیچیده درکنار شما است.
1403-10-10
طرفین قرارداد | هر شخص حقیقی یا حقوقی |
---|---|
عنوان قرارداد | قرارداد مشارکت در تولید نرم افزار |
محتوای محصول | فرم آماده قرارداد + فایل راهنمای تکمیل قرارداد + مشاوره و پشتیبانی وکیل (در قرارداد اختصاصی) |
نوع محتوا | فرم قابل چاپ (PDF) و فایل قابل ویرایش (Word) |
قرارداد اختصاصی | شما با انتخاب قرارداد اختصاصی، ضمن دریافت دو جلسه مشاوره با وکیل پایه یک دادگستری، از این امکان بهرهمند میشوید که قرارداد شخصیسازی مطابق با مفاد موردنظر خودتان را دریافت کنید و تا 10 روز، برای اصلاح یا ویرایش آن پشتیبانی دریافت کنید. |
مواد قرارداد | 14 ماده |
مفاد قرارداد | ۱ـ طرفین قرارداد ۲ـ موضوع قرارداد ۳ ـ مدت قرارداد و زمانبندی مراحل پروژه ۴ ـ مشخصات نرمافزار موضوع قرارداد ۵ ـ آورده طرفین / سرمایه ۶ ـ برآورد هزینهها و شرایط پرداخت آن ۷ ـ سهمالشراکه طرفین ۸ ـ حقوق و تعهدات شرکا ۹ ـ حقوق مادی و معنوی نرمافزار ۱۰ ـ شرایط فسخ قرارداد ۱۱ـ فورس ماژور ۱۲ـ شرط محرمانگی و عدم افشا (NDA) و عدم رقابت (NCC) ۱۳ ـ مرجع و شیوه حل اختلاف ۱۴ ـ تبادل نسخهها |
سایر توضیحات | فرمهای قرارداد در وکیلباشی، توسط وکلای پایه یک دادگستری متخصص در امور قراردادها تنظیم میشوند. همچنین شما با انتخاب قرارداد اختصاصی، امکان مشاوره تلفنی با وکیل حوزهی قراردادها و دریافت قراردادی مختص به خودتان را پیدا میکنید که تا دو مرتبه قابل ویرایش و اصلاح خواهد بود. |
در شراکت در طراحی نرم افزار، دو یا چند شریک به منظور اجرای یک پروژه نرمافزاری با همکاری تیمهای مختلف، کار میکنند. در این شراکت، طرفین به تعداد و میزان قابل توجهی تعهداتی را به عهده میگیرند. در ادامه به برخی از تعهدات طرفین در شراکت در طراحی نرمافزار اشاره خواهیم کرد:
هر شریک موظف است به صورت فعال در طراحی نرمافزار شرکت کرده و در این زمینه، تخصص و دانش خود را به اشتراک بگذارد.
– هریک از شرکا میبایست نقطه نظرهای مفید خود را درباره طراحی نرمافزار به اشتراک گذاشته و به حل مسائل و بهبود کیفیت نرمافزار کمک کند.
– هر شریک باید به حقوق مالکیت فکری مربوط به نرمافزار احترام گذاشته و از هرگونه سوءاستفاده از این حقوق خودداری کند
.- هریک از شرکا موظف است در پرداخت هزینههای مربوط به موضوع قرارداد همکاری کند.
– همچنین رعایت قوانین و مقررات مربوط به مالیات و سایر امور مالی موضوع قرارداد، از دیگر تعهدات شرکاست.
– و در نهایت، هر شریک موظف است زمانبندی مربوط به طراحی نرمافزار و تحویل آن به کارفرما را رعایت کند.
این تعهدات تنها برخی از مواردی هستند که در شراکت در طراحی نرمافزار بین شرکا قید میشوند و ممکن است در شراکتهای مختلف، تعهدات دیگری نیز وجود داشته باشد.
همانطور که میدانید، موضوع قرارداد مشارکت در ساخت نرم افزار، طراحی و ساخت نرمافزار است. برای این که این قرارداد را منعقد کنید، از همین ابتدا باید از نکات زیر اطلاع داشته باشید.
شما میتوانید برای ساخت نرم افزار، از برنامه های دیگر کمک بگیرید و این باعث نمیشود که اشکالی در ثبت و ساخت نرم افزارتان ایجاد شود.
اگر یک اپلیکیشن را به سفارش شخص حقیقی (اشخاص) یا حقوقی (شرکتها) بسازید، حقوق مادی آن یعنی هزینهها و درآمد نشر و تکثیر متعلق به شخص سفارش دهنده است و حقوق معنوی آن یعنی ایده و طراحی نرمافزار متعلق به پدید آور و سازنده اپلیکیشن است.
برای ثبت نرم افزار باید مراحل اخذ گواهی ثبت را طی کنید و درخواست گواهی را به شورای عالی انفورماتیک ارسال کنید.
حقوق مربوط به نرم افزار برای مدت ۳۰ سال متعلق به شخص پدیدآورنده میباشد. البته این حق، قابل نقل و انتقال است.
این نکات از این جهت اهمیت دارند که گاهی ممکن است این قرارداد، نوعی قرارداد مشارکت باشد که بین شرکتی که میخواهد یک نرمافزار را بسازد و سازنده نرمافزار یا تیم سازنده نرمافزار منعقد شود. در این حالت، اطلاع داشتن از این نکات به شما کمک میکند تصمیمات درستتری بگیرید.
نمونه قرارداد مشارکت در تولید نرم افزار عنوان قراردادی است که میان شرکا منعقد شده و موضوع قرارداد عبارت است از مشارکت طرفین و ادغام آوردههای مادی و معنوی آنان جهت انجام تولید نرم افزار.
زمانی که دو یا چند نفر قصد دارند ایده نوینی را تبدیل به یک نرم افزار یا اپلیکیشن کاربردی کنند و در این مسیر سرمایههای نقدی و غیرنقدی خود را هم شریک شوند، به انعقاد قراردادی به نام قرارداد مشارکت در ساخت نرمافزارها رو میآورند.
معمولاً افراد برای مشارکت در ساخت نرم افزار یک تیم تشکیل میدهند. این تیم میتواند از متخصصانی مثل برنامهنویسان، گرافیستها، نویسندگان، متخصصان تحلیل بازار و رقبا، سرمایهگذاران و… تشکیل شده باشد.
بنابراین “قرارداد مشارکت در ساخت نرم افزار توافق کتبی دو یا چند نفر است که قصد دارند یک ایدهی خاص را به نرمافزاری جدید تبدیل کنند. آنها در این قرارداد، حقوق و تکالیف طرفین، سهم هر یک از شرکا، دستمزد آنها و دیگر مسائل مهم این شراکت را روشن میکنند تا از ایجاد اختلاف و هزینه های ناشی از آن جلوگیری کند.”
نمونه قرارداد مشارکت در تولید نرم افزار از 14 ماده به شرح زیر تشکیل شده است:
ماده ۱ـ طرفین قرارداد
ماده ۲ـ موضوع قرارداد
ماده ۳ ـ مدت قرارداد و زمانبندی مراحل پروژه
ماده ۴ ـ مشخصات نرمافزار موضوع قرارداد
ماده ۵ ـ آورده طرفین / سرمایه
ماده ۶ ـ برآورد هزینهها و شرایط پرداخت آن
ماده ۷ ـ سهمالشراکه طرفین
ماده ۸ ـ حقوق و تعهدات شرکا
ماده ۹ ـ حقوق مادی و معنوی نرمافزار ……………..
ماده ۱۰ ـ شرایط فسخ قرارداد
ماده ۱۱ـ فورس ماژور
ماده ۱۲ـ شرط محرمانگی و عدم افشا (NDA) و عدم رقابت (NCC)
ماده ۱۳ ـ مرجع و شیوه حل اختلاف
ماده ۱۴ ـ تبادل نسخهها
1-تنظیم قرارداد مشارکت در تولید نرم افزار زیر نظر وکیل متخصص در امور تجاری و قراردادها
2-پاسخگویی بیست و چهار ساعته
3-ضمانت بازگشت وجه در صورت عدم رضایت
4-قیمت کاملا مناسب و به صرفه از لحاظ اقتصادی
5-قابل ویرایش و شخصی سازی کردن
در نهایت، ما در کنار شما عزیزان هستیم تا با خیالی آسوده با طرف مقابل خود، قراردادی امن و مطمئن منعقد کنید و روابط کاری خود را در بستری حرفه ای پیش ببرید.
وکیل باشی، سامانه هوشمند و الکترونیک حقوقی است که قراردادها، فرمها و لوایح قضایی را به همراه آموزشهای تصویری در اختیار شما قرار می دهد که همگی توسط وکلای متخصص و پایه یک ارائه شده است.
کلیه حقوق مادی و معنوی متعلق به تیم وکیل باشی و سرپرستی شرکت مرداس نوین همراه ایرانیان به شماره ثبت 81942 می باشد و هر گونه کپی برداری پیگرد قانونی دارد
آمنه اشتیاق –
سلام و عرض ادب. بفرمایید که شراکت در تولید نرم افزار که میان 5 شریک منعقد میشود باید چند نسخه داشته باشد؟
پاسخ: با سلام خدنت شما دوست عزیز. به طور کلی نسخههای تمام قراردادها باید به ازای تعداد طرفین آن تهیه شود؛ بنابراین شما به 5 نسخه از این قرارداد نیاز دارید. کافی است برای چاپ نسخهها از فرمتPDF قرارداد استفاده کنید.