منظور از شکایت، دعاوی کیفری است که باید برای طرح آن شکواییه تنظیم کرد و در دادسرا یا دادگاه به موضوع آن رسیدگی کرد؛ بهتر است در ابتدای این مقاله بدانید که در حقوق، عنوان شکایت حقوقی وود ندارد و برای موضوعات و همچنین برای اختلافات حقوقی از کلمه (دعاوی) استفاده میشود.
در مواردی ممکن است از شکایت یا طرح دعوی حقوقی در هنگام جریان پرونده منصرف شوید و تصمیم به پس گرفتن شکایت خود بگیرید. در این نوشتار از وکیل باشی ما به صورت کامل نحوه انصراف از شکایت را برای شما شرح خواهیم داد.
نحوه انصراف از شکایت
استرداد در لغت به معنای پس گرفتن میباشد؛ در نتیجه استرداد شکایت نیز به معنای پس گرفتن شکایت یا به عبارتی انصراف از دعوای حقوقی یا کیفری است. برای انصراف از شکایت باید مدارکی را به همراه داشته باشید که این مدارک عبارتند از:
-
کارت ملی
-
رونوشت شکواییه
-
شماره پرونده
-
شماره بایگانی خود
اکثر دوستان از ما چنین سوالاتی کردن که برای پس گرفتن شکایت کجا باید برم؟ یا پس گرفتن شکایت قبل از دادگاه چگونه است؟ برای پاسخ به سوال این دوستان باید بگوییم که استرداد شکایت قبل از دادگاه، مسیر پس گرفتن شکایت را کمی هموارتر میسازد؛ اما به صورت کلی از یک قانون برای پس گرفتن شکایت استفاده میشود.
در نظر داشته باشید که ابتدای پیگیری استرداد شکایت باید از اینکه جرم قابل گذشت است یا غیر قابل گذشت باخبر شوید و به دادگاه صالحی که پرونده در جریان است، مراجعه نموده و با انجام تشریفات لازم اقدام به پس گرفتن شکایت کنید.
اگر در سامانه ثنا یا دفاتر قضایی اقدام به شکایت کردید و میخواهید شکایت خود را پس بگیرید؛ بهتر است قبل از هرگونه اقدامی در رابطه با پس گرفتن شکایت در سامانه ثنا، از وکلای مجرب و حرفهای وکیلباشی مشاوره حقوقی دریافت نمایید تا در هنگام پس گرفتن شکواییه دچار چالش و اختلاف نشوید.
پس گرفتن شکایت در جرایم غیر قابل گذشت
جرایم به دو دسته غیر قابل گذشت و قابل گذشت تقسیم میشوند، در جرایم غیر قابل گذشت هنگام استرداد شکایت تاثیراتی در روند مجازات جرم شخص و روند رسیدگی به دعوی کیفری ایجاد میشود.
در ارتباط با این موضوع در ماده 277 قانون آیین دادرسی کیفری چنین تحریر شده است که هرگاه شاکی یا مدعی خصوصی در جرائم غیرقابل گذشت بعد از قطعی شدن حکم از شکایت خود صرف نظر نماید، محکوم علیه تنها میتواند با استناد به استرداد شکایت از دادگاه صادرکننده حکم قطعی درخواست کند تا در میزان مجازات تجدیدنظر انجام شود.
در چنین شرایطی پس گرفتن شکایت در دادگاه به نحو زیر میباشد:
-
این موضوع به درخواست محکوم علیه در وقت فوق العاده رسیدگی میشود.
-
رای قطعی بعد از پس گرفتن شکایت اعلام میشود.
-
با پس گرفتن شکایت به مجازات در حدود قانون تخفیف داده میشود.
پیشنهاد میشود که قبل از پس گرفتن شکواییه و ترک دعوی، مقاله نحوه اطلاع از شکایت را مطالعه کرده تا راحتتر اقدام به استرداد شکایت نمایید.
پس گرفتن شکایت در جرایم قابل گذشت زمانی که جرم قابل گذشتی واقع شدهاست و شما در هنگام این جرم آسیبی متحمل شدید و به عنوان یک فرد بزه دیده، شکایتی را در دادگاه صالح تنظیم کردهاید؛ اما به دلایل متعددی از طرح شکایت خود منصرف شده و قصد انصراف از شکایت را دارید، میتوانید در دادگاه صالحی که پرونده در حال جریان است، خواسته خود را مطرح نمایید. در چنین شرایطی متناسب با مرحلهای که دعوای شما قرار دارد جلسهای صادر خواهد شد که پس از اتمام جلسه، نتیجه آن به طرفین ابلاغ میشود.
هزینه پس گرفتن شکایت
توجه داشته باشید که برای طرح شکایت و تنظیم شکواییه، مطابق برنامه بودجه هر ساله که خدمات قضایی تعیین میکند، باید مبلغی را بپردازید. در صورتی که میخواهید با کمترین هزینه شکایت خود را در دفاتر قضایی ثبت کنید، میتوانید با استفاده از نمونه شکواییه های وکیل باشی هزینه شکایت خود را به حداقل برسانید یا با مطالعه مقاله نحوه نوشتن شکایت نامه، شکواییهای که مدنظر دارید را تنظیم کنید.
در نظر داشته باشید که برای پس گرفتن شکواییه نیازی به پرداخت هیچ گونه هزینه ای نیست و شما قبل از اجرای حکم یا بعد آن میتوانید شکایت خود را پس بگیرید.
کلام آخر
در مقاله ثبت شکایت نامه اینترنتی، صفر تا صد ثبت شکایت حضوری و اینترنتی را برای شما توضیح دادیم؛ در این نوشتار از وکیل باشی هم به صورت مختصر به چگونگی پس گرفتن شکایت پرداختیم؛ همچنین بیان داشتیم که انصراف از شکایت تاثیری بر جرمهای قابل گذشت و غیر قابل گذشت دارد یا خیر؟ امیدواریم این مقاله برای شما مفید و سودمند واقع شده باشد. در صورت ابهام و ایجاد سوال، میتوانید پرسش خود را در نظرات با ما به اشتراک بگذارید.
ماهک حقیقی_کارشناس حقوقی وکیل باشی
یک پاسخ