;
1402/01/24 13:32

نکات مهم قرارداد تولید محتوا برای سایت

در این مقاله قصد داریم به بررسی نکات مهم قرارداد تولید محتوا برای سایت بپردازیم:

آیا راه‌حل مطمئن و مفیدی جز تولید محتوا سراغ دارید که بتواند کاربران سایتتان را تبدیل به مشتری کند؟ در میان راهکارهای متنوع دیجیتال مارکتینگ، تولید محتوا از جایگاه ویژه‎ای برخوردار است. چرا که قدرت زیادی در جذب مخاطب و معرفی برند دارد.ازاین‌رو، انعقاد یک قرارداد اصولی میان تولیدکنندگان و سفارش‌دهندگان محتوا، می‌تواند منافع هر دو طرف را تضمین کند.

در همین راستا در این مطلب از وکیل‌باشی قصد داریم 0 تا 100 قرارداد تولید محتوا برای سایت را توضیح دهیم. در این صورت شما می‌توانید ضمن آشنایی با حقوق و تعهدات طرفین، یک قرارداد حرفه‌ای را تنظیم کنید.

تعریف قرارداد تولید محتوا و برای سایت

"قرارداد تولید محتوا برای سایت، توافقی مکتوب میان سفارش‌دهنده محتوا و نویسنده/ ویراستار است که شخص مجری موظف است محتوایی را با مضمون و محتوای مشخص شده برای سفارش‌دهنده ایجاد کند. به‌این‌ترتیب، سفارش‌دهنده نیز موظف است مبلغی را در ازای ایجاد محتوا به فرد مجری پرداخت کند. این تفاهم‌نامه مطابق مقررات قانون کار تنظیم شده و می‌تواند شامل موارد دیگری همچون حقوق مالکیت معنوی، مدت زمان تولید محتوا، حقوق و تعهدات طرفین و... باشد."

این قرارداد که یکی از انواع قرارداد کاری است برای جلوگیری از بروز نارضایتی‌های ممکن بین طرفین، باید به صورت دقیق و شفاف نوشته شود و هر دو طرف باید آن را با دقت بخوانند و پس از تأیید، آن امضا را کنند.

قرارداد تولید محتوا برای سایت، بر اساس کدام قانون تنظیم می‌شود؟

بنا بر آنچه گفتیم، اگر شما سفارش‌دهنده یا تولید کننده محتوای متنی، صوتی (پادکست)، ویدئویی و سایر فرمت‌های محتوا هستید، باید با قواعد حاکم بر قانون کار آشنا باشید. چرا که رابطه میان طرفین در این قرارداد در اغلب موارد موارد مثل قرارداد کار آزمایشی، کارآموزی، ذیل قرارداد کار موقت تعریف شده و تابع رابطه کارگر و کارفرما است.

البته، باید بدانید که اگر توافقتان به صورت قرارداد فریلنسری (آزادکاری) تنظیم شود، در زمره قراردادهای پیمانکاری جای می‌گیرد. یعنی قراردادتان بر اساس ماده 10 ق.م شکل می‌گیرد و یکی از قراردادهای خصوصی مورد قبول قانون مدنی به شمار می‌آید.

طرفین قرارداد تولید محتوا برای سایت چه کسانی هستند؟

طرفین قرارداد تولید محتوا می‌توانند یک شخص حقیقی (فرد) و یا یک شرکت (حقوقی) باشند. در بسیاری از موارد، سایت‌ها یا شرکت‌های مسئول برای تولید محتوا با نویسندگان قراردادهایی منعقد می‌کنند و کارفرما در این‌گونه موارد، شخص حقیقی محسوب می‌شود.

به طور کلی، طرفین قرارداد تولید محتوا شامل اشخاص زیر می‌شود:

سفارش دهنده: سایت یا شرکتی که برای وب‌سایت‎ها به محتوا نیاز دارد.

تولیدکننده محتوا: شخصی که مسئولیت تولید محتوا در قالب‌های مختلف صوتی، متنی، ویدئویی، تصویری و... را بر عهده دارد. این شخص ممکن است یک نویسنده مستقل یا مترجم باشد که با سفارش دهنده تماس می‌گیرد یا طبق قراردادی که با سفارش‌دهنده دارد، یکی از کارمندان او باشد که وظیفه تولید محتوا را بر عهده دارد.

در برخی از مواقع، کارفرما محتوای کافی در دست دارد؛ اما برای اصلاح آن‌ها به یک فرد متخصص در حوزه ویراستاری نیاز دارد. بنابراین ممکن است طرف دوم قرارداد مزبور، ویراستاری باشد که به صورت کار پاره‌وقت با او قرارداد می‌بندد. ویراستار، شخصی است که مسئولیت ویرایش، اصلاح و بهبود محتوای نوشته شده توسط نویسنده را بر عهده دارد.

نحوه تنظیم قرارداد تولید محتوا برای سایت

ارکان و نحوه تنظیم قرارداد تولید محتوا برای سایت

 ارکان قرارداد مذکور شامل موارد زیر است:

ماده یک) مشخصات طرفین قرارداد

ماده دوم) موضوع قرارداد

ماده سوم) مدت قرارداد

ماده چهارم) هزینه اجرای قرارداد (حق‌الزحمه مجری)

ماده پنجم) نحوه و شرایط پرداخت

ماده ششم) تعهدات مجری

ماده هفتم) تعهدات کارفرما

ماده هشتم) شروط قرارداد

ماده نهم) شرایط فسخ قرارداد

ماده دهم) اختلافات ناشی از قرارداد

ماده یازدهم: فورس ماژور (قوه قاهره یا موارد اضطراری)

ماده دوازدهم) نسخه‌های قرارداد

دقت داشته باشید که نوشتن این مواد در ظاهر کار ساده‌ای است اما پشت هر کدام از آن‌ها، ده‌ها ماده و تبصره قانونی است که فقط متخصصین امور حقوقی و وکلا قادر به درک آن هستند. ازاین‌رو، توصیه می‌کنیم پیش از امضای قرارداد، حتماً از یک وکیل باتجربه مشاوره حقوقی بگیرید.

نکات حقوقی مهم برای انعقاد قرارداد تولید محتوا برای سایت

قرارداد تولید محتوا برای سایت یکی از موضوعات مهم و پرطرفدار در حوزه و بازاریابی دیجیتال است که اتفاقاً نکات حقوقی متعددی دارد. در ادامه، به برخی از نکات مهمی که باید در زمان تدوین قرارداد تولید محتوا برای سایت دقت کنید، اشاره خواهیم کرد:

تعیین نوع محتوا و کیفیت آن

یکی از نکات مهم در قرارداد تولید محتوا، مشخص کردن محتوای قابل قبول است. در این بخش، باید تعیین کرد که چه نوع محتوایی برای سایت باید تولید شود و اصلاً محتوای باکیفیت از نظر کارفرما یعنی چه؟

تعیین تعداد و حجم محتوا

در قرارداد تولید محتوا، باید تعداد و حجم محتوای مورد نیاز برای سایت مشخص شود. این موضوع می‌تواند شامل تعداد صفحات مقاله، تعداد کلمات محتوا، تعداد عکس‌ها و ویدئوها و ... باشد.

این موضوع زمانی اهمیت پیدا می‌کند که شما به صورت قراردادی استخدام نبوده و پروژه‌ای کار می‌کنید. در کارهای پروژه‌ای و فریلنسری هر یک کلمه یا یک تصویر نیز ارزش مادی خاص خود را دارد.

(برای اینکه بدانید استخدام قراردادی چیست و آیا شما هم یک کارمند قرارداد هستید یا نه، به مقاله همه چیز درباره قراردادهای استخدامی سر بزنید)

مهلت تحویل محتوا

در قرارداد تولید محتوا برای سایت، باید زمانبندی و مهلت تحویل محتوا مشخص شود. بهتر است در قرارداد مشخص کنید که چه زمانی محتوا تحویل داده خواهد شد و در صورتی که دیرتر از مهلت مقرر محتوا تحویل داده شود، چه جریمه‌ای برای این تأخیر در نظر گرفته می‌شود.

تعیین مبلغ دقیق و نحوه پرداخت آن به مجری

فراموش نکنید که در قرارداد مزبور باید تمام حقوق مالی تولیدکننده محتوا مشخص شود. اینکه پرداخت دستمزد بر اساس کلمه است یا ساعت کار یا هر سبک دیگری که در قرارداد مشخص شده و همچنین نحوه پرداخت. البته، همان‌طور که کارفرما می‌تواند برای تأخیر در تحویل محتوا ضمانت اجرایی مثل فسخ قرارداد را در نظر بگیرد؛ مجری هم قادر است از ابزار حقوقی مطالبه وجه التزام و الزام به انجام تعهد قراردادی استفاده کند.

حق کپی‌رایت و مالکیت معنوی

برای قرارداد تولید محتوا، موارد مربوط به حق کپی‌رایت و مالکیت معنوی باید با دقت بررسی شوند. در این قسمت، باید مشخص شود که محتوای تولید شده، می‌تواند در سایر وب‌سایت‌ها منتشر شود یا نه. در اینجا قرار دادن شرط حفظ محرمانگی قرارداد یا همان عدم افشای اسرار تجاری راه‌گشا است.

شرایط فسخ یا خاتمه قرارداد

تعیین شرایط فسخ قرارداد بسیار مهم است و نباید آن را بی‌اهمیت بدانید. در این قسمت، باید توافق شود در صورتی که یکی از طرفین از قرارداد انصراف دهد و تمایلی برای ادامه آن نداشته باشد، چه تعرفه‌ای باید از سوی او پرداخت شود.

حال که با نکات حقوقی این قرارداد آشنا شدید، بهتر است مطلب نکات مهم در قرارداد کار را هم مطالعه کنید تا تسلط بیشتری بر نگارش متن این توافق داشته باشید.

و اما جمع‌بندی مطلب

در این مقاله به ارکان و نحوه تنظیم قرارداد تولید محتوا برای سایت اشاره کرده و نکات حقوقی برجسته این توافق کتبی را با هم مرور کردیم. توجه داشته باشید که قرارداد تولید محتوا باید با دقت و شفافیت تدوین شود و تمامی شرایط و موارد مهم آن باید برای هر دو طرف قابل درک و قابل قبول باشد. با این کار، می‌توانید از بهترین کیفیت محتوا برای سایت خود بهره‌مند شده و از بروز مشکلات و نارضایتی‌های بعدی جلوگیری کنید.

تدوین قرارداد تولید محتوا برای سایت با توجه به موارد ذکر شده، نه تنها به شما کمک می‌کند که به بهترین نحو از تلاش و زمان خود استفاده کنید، بلکه می‌تواند از نظر مالی هم برای شما سود بیشتری به ارمغان آورد.

 بر همین اساس، وکلای تیم وکیل‌باشی ضمن در نظر گرفتن ریزترین نکات حقوقی، نسبت به نگارش قرارداد تولید محتوا برای سایت اقدام کرده‌اند تا شما عزیزان دغدغه‌ای برای این موضوع نداشته باشید و با خیالی آسوده به اجرای قراردادتان بپردازید.

 

راضیه حبیبی_ کارشناس حقوقی وکیل‌باشی

title-bg

نظرات متنی

پیام های کاربران را بخوانید

افزودن نظر

FAQ

پرسش های متداول

قرارداد تولید محتوا چیست؟

قرارداد تولید محتوا برای سایت، تفاهم‌نامه‌ای رسمی است که میان تولیدکننده محتوا به‌عنوان مجری و کارفرما تنظیم می‌شود و هدف از انعقاد آن، تولید و انتشار محتوا در سایت موردنظر است. ارکان این توافق‌نامه تابع مقررات تصریح‌شده در قانون کار بوده و شامل موضوع، کیفیت، قیمت، مدت، تعهدات طرفین و نحوه فسخ می‌شوند.

قرارداد تولید محتوا برای سایت، بر اساس کدام قانون تنظیم می‌شود؟

اگر شما سفارش‌دهنده یا تولید کننده محتوای متنی، صوتی (پادکست)، ویدئویی و سایر فرمت‌های محتوا هستید، باید با قواعد حاکم بر قانون کار آشنا باشید. چرا که رابطه میان طرفین در این قرارداد در اغلب موارد موارد مثل قرارداد کار آزمایشی، کارآموزی، ذیل قرارداد کار موقت تعریف شده و تابع رابطه کارگر و کارفرما است. البته، باید بدانید که اگر توافقتان به صورت قرارداد فریلنسری (آزادکاری) تنظیم شود، در زمره قراردادهای پیمانکاری جای می‌گیرد. یعنی قراردادتان بر اساس ماده 10 ق.م شکل می‌گیرد و یکی از قراردادهای خصوصی مورد قبول قانون مدنی به شمار می‌آید.

نحوه تنظیم قرارداد تولید محتوا برای سایت شامل چیست؟

 ارکان قرارداد مذکور شامل موارد زیر است:

ماده یک) مشخصات طرفین قرارداد

ماده دوم) موضوع قرارداد

ماده سوم) مدت قرارداد

ماده چهارم) هزینه اجرای قرارداد (حق‌الزحمه مجری)

ماده پنجم) نحوه و شرایط پرداخت

ماده ششم) تعهدات مجری

ماده هفتم) تعهدات کارفرما

ماده هشتم) شروط قرارداد

ماده نهم) شرایط فسخ قرارداد

ماده دهم) اختلافات ناشی از قرارداد

ماده یازدهم: فورس ماژور (قوه قاهره یا موارد اضطراری)

ماده دوازدهم) نسخه‌های قرارداد

تماس
گفتگو
x
x
گفتگوی آنلاین
پاسخگوی سوالات شما هستیم

برای دریافت پاسخ در صوت قطع ارتباط آنلاین ، لطفا با فشردن دکمه ذیل ، اعلان مروگر خود را فعال کنید.

جهت شروع گفتگو پیام خود را تایپ و ارسال نمایید ، می توانید با نگه داشتن دکمه میکروفن صدای خود را ضبط و ارسال کنید.
صبور باشید ...