در این مقاله قصد داریم به بررسی قرارداد مدیر مالی و نکات مهم آن بپردازیم:
به خوبی میدانید که تنظیم قرارداد استاندارد و دقیق میان کارفرما و مدیر مالی مزایای بسیار زیادی را به دنبال دارد. از جمله این مزایا میتوان به ایجاد امنیت شغلی، شفافیت در همکار و همچنین جلوگیری از ایجاد مسائل حقوقی اشاره نمود.
نکته جالب توجه این است که ممکن است ندانید که نحوه تنظیم قرارداد مدیریت مالی چگونه است و چطور باید توافقی دقیق و اصولی را نگاشت. به همین دلیل در این مقاله از وکیلباشی قصد داریم به بررسی قرارداد مدیر مالی بپردازیم و نحوه تنظیم این قرارداد را بیان داریم؛ بنابراین با ما تا انتهای این مقاله همراه بمانید.
مدیر مالی کیست و چه وظایفی دارد؟
قبل از بیان قرارداد مذکور، بهتر است تعریفی از جایگاه شغلی مدیریت مالی و وظایف وی بپردازیم. مدیرمالی، لیدر یا به اصطلاح ارشد کارکنانی است که در بخش مالی یک شرکت مشغول به کار میشوند و مسئولیتهای مالی، حسابداری و مالیاتی شرکت را بر عهده دارد. وظایف مدیر مالی عبارتند از:
1. برنامهریزی مالی:
برنامههای مالی بلندمدت و کوتاه مدت تهیه کند و برای حفظ سلامت مالی شرکت اقدامات لازم را به عمل بیاورد.
۲. مدیریت حسابداری:
مدیر مالی باید بتواند حسابداری شرکت را مدیریت کند. او باید اطمینان حاصل کند که تمامی فعالیتهای حسابداری شرکت به درستی انجام شده و گزارشات مالی به صورت دقیق و موثق تهیه شدهاند.
۳. مدیریت بودجه:
مدیر مالی باید بودجه شرکت را مدیریت کند. او باید بودجههای بخشهای مختلف شرکت را تهیه کند و همچنین نظارت بر پیشرفت اجرای بودجه داشته باشد.
۴. تحلیل مالی:
مدیر مالی باید بتواند تحلیلهای مالی مختلفی را انجام دهد و از آنها برای تصمیمگیریهای مالی استفاده کند. او باید بتواند به دقت مالیاتها، هزینهها و درآمدهای شرکت را تحلیل نماید.
به طور کلی، مدیر مالی مسئولیتهای بسیاری در بخش مالی یک شرکت دارد و باید بتواند برای بهبود عملکرد مالی شرکت اقدامات لازم را به عمل بیاورد. همچنین باید به دقت آنالیزهای مالی انجام داده و تصمیمهای مناسبی را برای شرکت اتخاذ کند.
قرارداد مدیرمالی چیست و بین چه افرادی منعقد می گردد؟
یکی از انواع قرارداد کاری، قرارداد مدیر مالی یا همان "قرارداد کار مدیر مالی" میباشد. این توافق به عنوان یک قرارداد حقوقی بین شرکت و مدیر مالی منعقد میشود. در این قرارداد شرایط و ضوابط مربوط به شغل مدیر مالی تعیین میشود و حقوق و مزایای او به طور دقیق مشخص میشود.
این قرارداد بیشتر در شرکتهای بزرگ و با سرمایهگذاری بالا امضا میگردد. مدیر مالی در این شرکتها به عنوان عضو هیئت مدیره و یکی از مدیران بالادستی شرکت، مسئولیتهای زیادی را بر عهده دارد.
علاوه بر شرکت و مدیر مالی، برخی از قراردادهای مدیر مالی شامل بنگاههای حسابرسی، مشاوران مالی و بانکها نیز میشود که برای ارائه خدمات مالی به شرکت، قراردادهایی را با مدیر مالی میبندند.
توافق مذکور از جمله قراردادهایی است که تنظیم آن میبایست با دقت فراوان صورت پذیرد در غیر این صورت ممکن است آثار جبران ناپذیری را به دنبال خود داشته باشد. به همین دلیل به شما توصیه میکنیم چه به عنوان کارفرما و چه به عنوان مدیر مالی، از فرم قرارداد مدیریت مالی مجموعه وکیلباشی که توسط وکلای متخصص در امور قراردادها نگاشته شده است، استفاده نمایید.
ارکان قرارداد مدیر مالی شامل چه مواردی است؟
قرارداد مدیر مالی شامل ارکان مختلفی است که باید در نحوه تنظیم قرارداد کار رعایت گردد. این ارکان شامل موارد زیر میشوند:
1. مشخصات شرکت و مدیر مالی:
در این بخش باید نام و مشخصات شرکت و مدیر مالی، مقررات مربوط به آنها، نحوه انتخاب مدیر مالی و سایر موارد مربوط به شرکت و مدیر مالی مشخص شوند.
2. مدت قرارداد مدیر مالی:
در این بخش باید مدت زمانی که قرارداد بین شرکت و مدیر مالی امضا میشود، تعیین شود.
3. حقوق و مزایا:
در این بخش باید حقوق و مزایای مدیر مالی، از جمله حقوق پایه، بیمهها، پاداشها، بنهای خرید، مسئولیتهای پرداخت مالیات و سایر موارد مربوط به پرداخت حقوق و مزایا، مشخص شوند.
4. مسئولیتها و وظایف مدیر مالی:
در این بخش باید مسئولیتها و وظایف مدیر مالی، از جمله تحلیل و بررسی اطلاعات مالی، حضور در جلسات هیئت مدیره، امضای گزارشهای مالی و سایر موارد مربوط به مدیریت بخش مالی شرکت، مشخص شوند.
5. شرایط فسخ قرارداد مدیریت مالی:
در این بخش باید شرایطی که میتوانند به فسخ قرارداد کار منجر شوند، مشخص شوند. به عنوان مثال، عدم انجام وظایف، تخلف از قوانین شرکت و سایر شرایط مربوط به فسخ قرارداد.
6. مفاد توافقنامه:
در این بخش باید شرایط و ضوابط دیگری که مورد توافق شرکت و مدیر مالی قرار گرفتهاند، مشخص گردند.
از آنجا که قرارداد مدیر مالی توافقی حقوقی است، برای اطمینان از اعتبار و اجرای آن بهتر است با ثبت درخواست مشاوره حقوقی، از وکلای متخصص در این زمینه، مشاوره و راهنمایی داشته باشید. برای امضای قرارداد، مدیر مالی و نماینده شرکت باید حضور داشته باشند. همچنین، این قرارداد باید برای هر دو طرف قابل فهم و قابل اجرا باشد.
پس از امضای قرارداد مدیر مالی، او میبایست به تمامی مسئولیتها و وظایف خود در این قرارداد پایبند باشد. همچنین، در صورتی که در طول دوره قرارداد تغییراتی در شرایط شرکت و یا نیازهای آن به وجود آمده باشد، میتوان این قرارداد را با اجازهی دو طرف، تغییر داد.
در کل، قرارداد مدیر مالی باید حاوی تمامی شرایط و مفاد مربوط به نقش و وظایف مدیر مالی در شرکت باشد و هدف آن تنظیم روابط میان شرکت و مدیر مالی است.
تعهدات کارفرما و مدیر مالی شامل چه مواردی است؟
تعهدات کارفرما و مدیر مالی در قرارداد مدیر مالی باید به صورت دقیق و شفاف تعریف شوند. در ادامه برخی از تعهدات مدیر مالی و کارفرما ذکر شده است:
1. تعهدات کارفرما:
· پرداخت حقوق و مزایای تعیین شده برای مدیر مالی به صورت منظم و به موقع.
· فراهم کردن شرایطی که مدیر مالی بتواند وظایف خود را به بهترین شکل انجام دهد، مانند فراهم کردن تجهیزات، نرم افزارها و زیرساختهای لازم.
· ارائه حمایت و همکاری لازم در تصمیمگیریهای مالی مهم و ارائه اطلاعات واقعی و دقیق در این زمینه.
· رعایت تمامی حقوق قانونی و حقوقی مدیر مالی و جلوگیری از هر گونه تبعیض علیه ایشان.
2. تعهدات مدیر مالی:
· انجام وظایف خود به صورت دقیق، منظم و به موقع و در محدوده وظایف خود.
· حفظ محرمانگی و عدم افشای اطلاعات محرمانه شرکت.
· پیشبینی و مدیریت ریسکهای مالی و ارائه گزارشات مناسب به کارفرما در این زمینه.
· رعایت قوانین و مقررات مالی و مالیاتی و تدوین سیاستهای مالی مناسب برای شرکت.
· گزارشدهی دقیق و به موقع به کارفرما در خصوص وضعیت مالی شرکت و ارائه پیشنهادات و راهکارهای اصلاحی.
لازم به ذکر است که این تعهدات وظایف کلی کارفرما و مدیر مالی در قرارداد مدیر مالی هستند و میتواند بسته به شرایط و نیازهای شرکت تغییر کند.
جمع بندی:
همانطور که مطالعه نمودید، در این مقاله با قرارداد مدیر مالی، وظایف و اختیاراتش و همچنین نحوه تنظیم این توافق آشنا شدیم. در نهایت باید بیان داشت که اطلاع و آگاهی از قوانین و مقررات نگارش قرارداد کار، نقش مهمی در جلوگیری از تضییع حقوق شما چه به عنوان کارپذیر و چه به عنوان کارفرما خواهد کرد. به همین دلیل به شما توصیه میکنیم که با استفاده از آموزش تصویری امور استخدامی، دانش خود را در این زمینه افزایش دهید تا دچار آسیب و زیانی در آینده نشوید.
بهناز صفاری_ کارشناس حقوقی وکیلباشی
نظرات
پیام های کاربران را بخوانید
کل دیدگاهها (0)