;
لیست مصالح در قرارداد مشارکت در ساخت چیست؟ متریالی که باید در قرارداد مشارکت در ساخت شامل چه مواردی است؟
یکی از مسائلی که کمتر به نظر و چشم سازنده و مالک ملک میآید ولی در عین آن فقدانش سبب ایجاد اختلافات زیادی میان طرفین خواهد شد، لیست متریال و مصالح مورد استفاده در ساخت و سازاست. شاید تصور کنید که اگر در قرارداد مشارکت در ساخت خود، فهرست مصالحی که قرار است در بنای خود به کار ببرید را قید نکنید، مشکلی برای شما بوجود نمیآید و بسیاری از مردم نیز انتخاب مصالح و متریال را بر مبنای اعتماد به سازنده سپرده ولی بعد از ساخت متوجه میشوند که چه اشتباه فاحشی را انجام داده اند. در این مطلب ما لیست مصالح در قرارداد مشارکت در احداث بنا و ساخت و ساز را، به طور مفصل و کامل برای شما عزیزان توضیح خواهیم داد.
لیست مصالح موجود در قرارداد مشارکت ساختمانی، شامل تمام متریال و مواردی است که در ساختمان به کار میرود؛ و از تیرآهن و اسکلت اولیه ساختمان تا نوع دستگیرهای که قرار است در درب ها استفاده شود را در بر میگیرد. مالکین بهتر است برای جلوگیری از مشکلات حقوقی در قرارداد مشارکت در ساخت، این موضوع را جدی بگیرند و تمام مصالح و لوازمی که قرار است در پروژه به کار رود را در قرارداد مشارکت در ساخت، قید نموده و برای سازنده شرط کنند تا مطابق با همان لیست، مصالح و متریال را تهیه نمایند. برای آشنایی با قرارداد مشارکت در ساخت و نکات حقوقی آن نیز میتوانید به این مقاله رجوع کنید.
در متن ذیل فهرست اصلی از متریال و مصالحی که قرار است در ساختمان به کار رود برای شما عزیزان آماده نموده و توصیه میکنیم به موارد ذیل دقت و توجه ویژه داشته باشید و حتما در قرارداد مشارکت در ساخت خود، آنها را ذکر نمایید.
در این لیست باید مصالحی که قرار است در اسکلت یا سقف آپارتمان از قبیل نوع تیرآهن، میلگرد، به طور دقیق ذکر شود، اینکه اسکلت سازه و تیر آهن هایی که قرار است به کار رود چه برندی باشد و در سقف آن قرار است سازه کششی یا کناف به کار رود نیز باید با جزئیات آن قید شود.
در این فهرست باید نوع کابل برق، سیم کشی، پریزهای برق، سینیهای برق ، جعبههای تقسیم، چراغها و مشخصات آسانسور، مشخصات درب برقی پارکینگ به طور دقیق ذکر شود. اغلب مالکان به کلید و پریزهای برق و زیبایی آن در خانه توجه مینمایند در صورتی که آنها قابل تعویض است اما استفاده ی غیر استاندارد از کابل ها وسیم های غیر استاندارد، ممکن است ضرر غیرقابل جبرانی را برای مالک و خریداران ایجاد کند. پس این ذکر جزییات این بند بسیار مهم و حیاتی است. برای آسودگی خاطر شما عزیزان، قرارداد مشارکت درساخت توسط وکلای مجرب مجموعه وکیل باشی تنظیم و درسایت قرارداده شده است.
بدین صورت که باید به طور دقیق تأسیسات مکانیکی که قرار است در ساختمان نصب شود را ذکر کرد از قبیل : سیستم گرایشی که شامل رادیاتور و حوله خشک کن ، دیگ آب گرم، پکیج گرمایشی، گرمایش از کف و… میباشد و سیستم سرمایشی که شامل: اسپیلتها، فن ها و... بوده و لولههایی که قرار است برای آب گرم و سرد استفاده شود و همچنین تأسیسات آتش نشانی و لولههای موجود در سیستم آتش نشانی و کپسول های دی اکسید کربن و لولههای فاضلاب و گاز، نیز زیر مجموعه تاسیسات مکانیکی میباشد.
متأسفانه مالکان بیشتر در این مورد تمرکز میکنند و برای انتخاب موارد آن وسواس به خرج میدهند. در حالی که این موارد، به راحتی قابل جبران و قابل تعویض است. این لیست و فهرست شامل: شیرآلات، نمای ظاهری ساختمان، کابینت، کمد دیواری، مصالح دیوار و… میباشد. با این وجود این لیست نیز، مانند موارد بالا نیاز به ذکر دقیق مشخصات دارد، تا در آینده میان سازنده و مالک بر سر مسائلی چون نوع و کیفیت مصالح اختلافی ایجاد نشود.
لیست مهم متریال، در انواع قرارداد مشارکت در ساخت شامل موارد بالاست و البته میتوان بنا به قرارداد طرفین، به موارد آن در زیر مجموعه مخصوص به خود نیز اضافه نمود.
در تنظیم لیست متریال و قید آن در قرارداد، نکات مهمی را باید در نظر گرفت از جمله اینکه:
پیش بینی لازم را در صورت عدم مصالح موجود را داشته باشیم، اینکه به هر دلیل نوع مصالحی که مدنظر طرفین است در بازار موجود نبود، باید جایگزینی برای آن داشته باشیم.
به طور دقیق در مورد برند و کیفیت مصالح شرط کنیم، بدین صورت نباید کلی و مبهم در مورد نوع مصالح و کیفیت آن شرط کرد و باید به طور کامل نوع و برند چوب مورد نظری که قرار است، برای کابینت استفاده شود را قید کنیم و نباید به صورت مبهم قید شود که چوب درجه یک و اعلاء در کابینت نصب شود!
شرط جایگزینی برای متریال بهتر را در قرارداد خود قید کنیم؛ بدین صورت که مالک این حق را داشته باشد تا قبل از خرید یا نصب مصالح در آپارتمان متریال یا مصالحی بهتری را جایگزین کرده و اختلاف قیمت آن را نیز بپردازد.
در قرارداد مشارکت در ساخت، بهتر است، ناظر تعیین کنیم تا به صورت مکرر و گاهاً بدون اطلاع قبلی، به مکان پروژه رفته و مصالح موجود در آن را نظارت و به مالک گزارش دهد.
میتوان شرط فسخ قرارداد مشارکت را، در صورت عدم استفاده از مصالح موجود در قرارداد قید کرد و یا برای این موضوع نیز جریمه و خسارت تعیین کرد.
در موارد بالا به صورت خلاصه نکات حقوقی و کلیدی در تنظیم فهرست متریال در قرارداد مشارکت در ساخت برای شما عزیزان توضیح دادیم. برای مشاوره حقوقی در ای زمینه می توانید به پنل کاربری خود در سایت وکیل باشی مراجعه و درخواست مشاوره حقوقی با وکیل را ثبت بفرمایید.
همانطور که مشاهده نمودید، در این مقاله با لیستی از مصالح کاربردی در مشارکت در ساخت و ساز آشنا شدیم. امیدواریم این مطلب برای شما عزیزان مفید واقع شده باشد. فهرست متریال در قرارداد مشارکت در ساخت و احداث بنا و موارد حقوقی آن را دست کم نگرفته و آن را در قرارداد خود به طور دقیق ذکر نمایید. برای تنظیم قرارداد مشارکت در ساخت و مشاوره در این زمینه میتوانید از طریق ثبت درخواست قرارداد سفارشی، تنظیم قرارداد مورد نظر خود را به وکلای متخصص در این زمینه بسپارید تا با خیالی آسوده با طرف مقابل همکاری جدیدی آغاز کنید.
بله، بدین صورت که اگر مالک قصد داشت بنای خود را با مصالح جدیدتر و بهتر بسازد بتواندآن را جایگزین نماید و تفاوت قیمت را نیز لحاظ کند.
بله، در صورتی که مصالح موردنظر مالک استفاده نشده باشد و نیز در صورتی که در قرارداد مشارکت در ساخت، شرط فسخ را درصورت استفاده از مصالح نامرغوب قید کرده باشید، میتوان قرارداد مشارکت در ساخت را به استناد آن فسخ نمود.
بله، بهتر است تمام متریالی که قراراست در بنا به کار رود، به طور دقیق ذکر کنید و بدین صورت از ضرر و خسارتی که ممکن است درآینده بابت به کار رفتن مصالح نامرغوب در بنا، بوجود آید جلوگیری نمایید.
برای دریافت پاسخ در صوت قطع ارتباط آنلاین ، لطفا با فشردن دکمه ذیل ، اعلان مروگر خود را فعال کنید.
نظرات متنی
پیام های کاربران را بخوانید
کل دیدگاهها (0)