در این مقاله قصد داریم به بررسی دستور تخلیه از شورای حل اختلاف، شرایط و نکات مهم آن بپردازیم:
در بعضی از شرایط در رابطه موجر و مستاجر اختلافاتی به وجود میآید که موجر خواستار تخلیه ملک خود توسط مستاجر میشود. در چنین حالتی، موجر میتواند از طریق شورای حل اختلاف، برای دریافت دستور تخلیه اقدام کند. در ادامه این نوشته به بررسی شرایط و مراحل صدور دستور تخلیه از طریق شورای حل اختلاف میپردازیم. پس تا آخر این مطلب همراه ما باشید.
دستور تخلیه شورای حل اختلاف چیست؟
یکی از دعاوی که ممکن است بین مستاجر و موجر پیش بیاید دعوی دستور تخلیه فوری است، این دعوی زمانی مطرح میشود که مستاجر پس از پایان مهلت اجارهنامه هنوز اقدام به تخلیه ملک نکرده است در چنین شرایطی موجر میتواند، قبل از هرگونه طرح دعوی اظهارنامهای را برای مستاجر ارسال نماید اگر واکنشی از طرف مستاجر دریافت نکرد سپس باید دادخواست خود را به شورای حل اختلاف تقدیم کند.
لازم الذکر است که دعاوی مربوط به تخلیه عین مستاجره بر اساس قانون در صلاحیت شورای حل اختلاف است. از همین رو شورای حل اختلاف پس از بررسیهای لازم و پس از جلسه دادرسی، دستور تخلیه را که یک سند قانونی میباشد را صادر میکند و به مستاجر دستور میدهد که در سریع ترین زمان ممکن ملک را تخلیه نماید.
توجه داشته باشید که اجرای دستور تخلیه ممکن است کمی زمان بر باشد؛ بنابراین در صورت به وجود آمدن هرگونه چالش و مشکلی میتوان از وکلای متخصص مشاوره حقوقی دریافت نمایید تا شما را به بهترین نحو راهنمایی کنند.
"گاهی در رابطه بین اجارهدهنده و مستأجر اختلافات و چالشهایی رخ میدهد که بر اساس آن موجر تخلیه ملک خود را از مستاجر خواستار میشود. شرایطی که باعث این اختلافات میشود؛ شامل انقضای مدت اجاره، عدم پرداخت اجارهبها و استفاده نامشروع از عین مستأجره نیز میباشد، در این حالت موجر، مدارک و درخواست خود را به شورای حل اختلاف تحویل داده سپس پس از بررسیهای لازم شورای حلاختلاف دستور تخلیه را صادر میکند."
شرایط صدور دستور تخلیه شورای حل اختلاف
شورای حل اختلاف در صورتی دستور تخلیه را صادر میکند که ملک مورد نظر شرایط زیر را دارا باشد:
-
ملک باید مسکونی و غیر تجاری باشد، اگر برای ملک تجاری میخواهید دستور تخلیه را بگیرید، حتما باید این ملک فاقد سرقفلی و حق کسب و پیشه باشد.
-
در قرارداد لازم است که مدت اجاره ذکر شود و در دو نسخه تنظیم گردد.
-
قرارداد اجاره به امضای دو شاهد رسیده باشد.
-
مدت زمان اجاره پایان یافته باشد، در شرایطی که مستاجر سه ماه اجاره بها را پرداخت نکرده باشد میتوان به شورای حل اختلاف مراجعه کرد و خواستار صدور دستور تخلیه شد.
اگر قصد دارید، دستور تخلیه را از شورای حل اختلاف بگیرید توصیه میشود که با شورای حل اختلاف آشنا شوید.
مراحل صدور دستور تخلیه شورای حل اختلاف
مراحل صدور دستور تخلیه به نوع سند اجاره که رسمی یا عادی باشد، بستگی دارد.
در صورتی که برای ملک دارای سند عادی میخواهید دستور تخلیه بگیرید، باید مراحل زیر را انجام دهید:
-
ابتدا به دفاتر خدمات قضایی مراجعه فرمایید، سپس دادخواستی را تنظیم کرده و مدارک را ارائه دهید.
-
دفاتر خدمات قضایی، پرونده را به شورای حل اختلاف محل وقوع ملک ارسال میکنند.
-
جلسهای برای رسیدگی به دعوا با حضور موجر و مستاجر شکل میگیرد و طرفین اظهارات خود را بیان میکنند.
-
شورای حل اختلاف مدارک ارائه شده توسط طرفین را بررسی میکند.
-
در نهایت، شورای حل اختلاف دستور تخلیه را صادر میکند.
در صورتی که برای ملک دارای سند رسمی میخواهید دستور تخلیه بگیرید، باید مراحل زیر را انجام دهید:
-
ابتدا به دفترخانه تنظیم کننده سند مراجعه فرمایید و صدور اجراییه را خواستار شوید.
-
دفترخانه، پرونده را به اداره اجرای ثبت محل وقوع ملک ارسال میکند.
-
اخطاریهای از جانب اداره اجرای ثبت برای مستاجر ارسال میشود و به او مهلت میدهد تا ملک را تخلیه کند.
قابل توجه است که برای اسناد رسمی مستاجر فقط میتواند ظرف ۱۰ روز از تاریخ ابلاغ اخطاریه، به آن اعتراض کند. اما در ارتباط با اسناد عادی، مستاجر فقط ۲۰ روز از تاریخ ابلاغ اخطاریه وقت دارد به آن اعتراض کند.
کلام آخر
ما در این نوشتار از وکیل باشی، چگونگی دریافت دستور تخلیه از شورای حل اختلاف را توضیح دادیم، همچنین شرایط و مراحل دریافت دستور تخلیه را ذکر کردیم. امیدواریم این مقاله گامی برای افزایش دانش شما در این زمینه باشد. اگر سوالی در ارتباط با این مقاله دارید میتوانید در قسمت نظرات یا سامانه چراغ با ما به اشتراک بگذارید.
ماهک حقیقی_ کارشناس حقوقی وکیلباشی
نظرات
پیام های کاربران را بخوانید
کل دیدگاهها (0)