در این مقاله قصد داریم به بررسی نحوه اطلاع از شکایت و مراحل آن بپردازیم:
اطلاع از شکایت و وضعیت حقوقی مرتبط با آن یکی از موارد مهم و حیاتی برای هر فردی است که به نحوی با مسائل قانونی و قضایی درگیر است. عدم آگاهی از وجود شکایت میتواند پیامدهای ناخوشایندی مانند عدم حضور در جلسات دادگاه، صدور احکام غیابی و حتی صدور جلب را به دنبال داشته باشد.
در این راستا، آگاهی از نحوه اطلاع از شکایت، فرآیندها و مراحل قانونی مربوطه از اهمیت ویژهای برخوردار است. در این مقاله به بررسی روشهای مختلف اطلاع از شکایت و نکات مهمی که باید در این زمینه مد نظر قرار گیرد، خواهیم پرداخت تا افراد بتوانند با اطمینان و دانش کامل وضعیت حقوقی خود را مدیریت کنند.
چگونه شکواییه را پیگیری کنیم؟
قبل از اینکه شما را با روشهای پیگیری شکایت آشنا کنیم باید بگوییم که برای آشنایی کامل با شکواییه و نحوه پر کردن فرم شکایتنامه همین حالا میتوانید سری به مقاله "چگونه شکایت نامه بنویسیم" روی وبسایت ما بزنید. اما برسیم به موضوع نحوه اطلاع از شکایت و اینکه چطور بفهمیم ازمون شکایت شده؟ به طور کلی به چند روش میتوانیم بفهمیم که از ما شکایت کردند:
1-پیگیری شکواییه با شماره پرونده
یکی از روشهای پیگیری شکواییه، استعلام شکواییه با شماره پرونده است. جهت پیگیری شکایت، ابتدا باید شماره پرونده یا شماره بایگانی پرونده را در دسترس داشته باشید. این اطلاعات را میتوانید از مراجع قضایی یا از خود شاکی دریافت نمایید.
سپس میتوانید به سامانه عدل ایران مراجعه کنید و با وارد کردن شماره 16 رقمی پرونده یا شماره بایگانی پرونده جستجوی پرونده خود را انجام دهید. این سامانه به شما اجازه میدهد تا از آخرین وضعیت شکایت و پیگیریهای آن مطلع شوید.
در نتیجه با استفاده از این روش میتوانید به صورت آنلاین و بدون نیاز به حضور فیزیکی، وضعیت شکایت خود را بهروز کنید و مراحل بعدی پرونده را پیگیری نمایید. همانطور که امکان ثبت شکایت اینترنتی وجود دارد، پیگیری آنلاین شکایت هم نیز امکانپذیر است.
2-پیگیری شکواییه با کد رهگیری
شما با داشتن کد رهگیری نیز میتوانید شکایت خود را پیگیری کنید. برای این منظور کافیست بازهم وارد سامانه عدل ایران به نشانی eadl.ir شوید و سپس روی گزینه پیگیری دادخواست و شکوائیه کلیک نمایید.
در بخش از مقاله پیشنهاد ما به شما این است که برای شکایت از فرد و همچنین ثبت آن، حتماً از نمونه شکواییه تنظیم شده توسط وکلای متخصص استفاده کنید تا بتوانید به بهترین شکل ممکن از حقوقی خود دفاع کنید.
3-پیگیری شکواییه با کد ملی
برای پیگیری شکواییه با استفاده از کد ملی میتوانید از سامانه عدل ایران با آدرس https://adliran.ir/ استفاده کنید. برای پیگیری با کد ملی کافیست مراحل زیر را دنبال نمایید:
ابتدا به آدرس مذکور مراجعه کنید و وارد سامانه ثنا شوید.
برای ورود به سامانه کد ملی خود را وارد کنید. همچنین باید رمز عبور سامانه ثنا را داشته باشید.
در داخل سامانه، بخشی برای ورود کد ملی و جستجوی پرونده وجود دارد. در اینجا کد ملی خود را وارد کرده و بر روی دکمه جستجو کلیک کنید.
بعد از جستجو، سامانه به شما وضعیت آخرین مراحل پرونده شکایت شما را نمایش خواهد داد. این شامل وضعیت پرونده، تاریخ جلسات دادگاه، حکمهای صادره و دیگر مراحل مورد نیاز است.
اگر نیاز به پیگیری بیشتر یا ارسال اسناد جدید دارید ممکن است به دادگاه یا وکیل خود مراجعه کرده و اقدامات لازم را انجام دهید.
با استفاده از این روش شما میتوانید به سادگی و با داشتن اطلاعات دقیق، وضعیت پرونده شکایت خود را پیگیری کرده و از آخرین تحولات در این زمینه آگاه شوید. با آگاهی از تغییرات پرونده میتوانید با دریافت مشاوره حقوقی از وکلای ماهر و کاربلد مشکل خود را حل نمایید.
4-پیگیری شکواییه از طریق دادسرا
برای پیگیری شکایت در دادگستری میتوانید از روش پیامکی استفاده کنید که این امکان توسط قوه قضاییه فراهم شده است. این روش به شما این امکان را میدهد که به راحتی اطلاعات لازم در مورد پرونده خود را دریافت کنید. مراحل استفاده از این روش به شرح زیر است:
· ثبت شماره همراه: ابتدا باید شماره همراه خود را در سیستم قوه قضاییه ثبت کنید. این کار را میتوانید به صورت شخصی در دادسرای مربوطه یا از طریق سایت قوه قضاییه انجام دهید.
· ارسال پیامک: پس از ثبت شماره همراه میتوانید با ارسال پیامک به سامانه 500094 اطلاعات مربوط به پرونده خود را دریافت کنید. این اطلاعات شامل رمز پرونده، شعبه رسیدگی کننده به پرونده و آدرس دادسرا است.
· استفاده از اطلاعات دریافتی: پس از دریافت پیامک میتوانید با استفاده از اطلاعات دریافتی به دادسرا مراجعه کرده و پرونده خود را پیگیری نمایید. این شامل حضور در جلسات دادگاه، ارائه اسناد و ادله و همچنین ارتباط با وکیل شما است.
استفاده از روش پیامک برای پیگیری پرونده، امکانات راحتی برای شما فراهم میکند و به شما اطمینان میدهد که همیشه به روز با وضعیت پرونده خود خواهید بود. این روش تنها برای پروندههای موجود در دادسرا قابل استفاده میباشد و باید از شماره همراهی استفاده کنید که در سیستم قوه قضاییه ثبت شده است.
پیشنهاد بیشتر: مطالعه مقاله "مراحل شکایت در کلانتری"
چطور بفهمیم از ما شکایت غیابی شده است؟
برای اطلاع از اینکه آیا علیه شما شکایت غیابی مطرح شده است یا خیر، میتوانید از سامانه آگهی الکترونیک قضایی استفاده کنید که زیر نظر سامانه عدل ایران فعالیت میکند. این سامانه به شما امکان میدهد تا به جای مراجعه به روزنامههای کثیرالانتشار از طریق اینترنت و با استفاده از کد ملی استعلام بگیرید که آیا شکایت غیابی علیه شما ثبت شده است یا خیر.
برای اطلاعات بیشتر و بررسی وضعیت شکایت غیابی مراحل زیر را دنبال کنید:
· ثبت نام در سامانه ثنا: ابتدا باید در سامانه ثنا ثبت نام کنید. برای این کار به وبسایت سامانه ثنا مراجعه کرده و عملیات ثبت نام را انجام دهید.
· ورود به سامانه: پس از ثبت نام و دریافت حساب کاربری وارد سامانه شوید و از طریق منوی جستجو یا ابلاغیهها به دنبال شکایتهای ثبت شده علیه شما بگردید.
· استعلام از وضعیت شکایت غیابی: با وارد کردن کد ملی خود جستجویی انجام دهید تا ببینید آیا شکایت غیابی علیه شما ثبت شده است یا خیر.
· مشاهده جزییات شکایت: اگر شکایت غیابی علیه شما ثبت شده است میتوانید جزییات و اطلاعات مربوط به این شکایت را در سامانه مشاهده کنید.
با استفاده از این روش، شما به راحتی میتوانید وضعیت شکایت غیابی علیه خود را مطلع شوید و در صورت نیاز، اقدامات لازم را انجام دهید.
یادداشت پایانی
همانطور که در این مطلب مطالعه کردید برای نحوه اطلاع از شکایت میتوانید از روشهای مختلفی بهره بگیرید. اما در اغلب موارد برای پیگیری پرونده به صورت آنلاین از طریق سامانه عدل ایران باید حتماً از قبل در سامانه ثنا عضو شده باشید. اگر در هر از یک فرایند پیگیری با مشکل روبرو شدید کافیست از یک وکیل متخصص و کاربلد و ماهر مشاوره حقوقی بگیرید.
نویسنده: پگاه رهبر
نظرات
پیام های کاربران را بخوانید
کل دیدگاهها (0)