در این مقاله قصد داریم به بررسی قرارداد پیمانکاری لوله کشی آب و فاضلاب ساختمان بپردازیم:
فقدان وجود یک قرارداد استاندارد و جامع میان پیمانکار لوله کشی و کارفرمای وی، سبب بروز اختلافات زیاد بر سر موضوعات متعددی چون مبلغ قرارداد لوله کشی آب و فاضلاب، مدت قرارداد و تعهدات طرفین خواهد بود؛ به همین علت، در این نوشتار قصد داریم برای شما از راز و رمز های قرارداد لوله کشی آب و فاضلاب، نکات مهم آن و همچنین نحوه نوشتن قرارداد پیمانکاری لوله کشی آب و فاضلاب سخن بگوییم. با ما تا انتهای این مقاله همراه باشید.
قرارداد پیمانکاری لولهکشی آب و فاضلاب چیست؟
ابتدائاً بهتر است معنا و مفهوم لوله کشی آب و فاضلاب را به صورت پیمانکاری بیان کنیم. قرارداد لوله کشی آب و فاضلاب یک سند کتبی حقوقی است که تعهدات و مسئولیتهای شرکت اجرایی (پیمانکار) و مشتری (کارفرما) را در زمینه لوله کشی آب و فاضلاب در ساختمان مشخص میکند. قرارداد لوله کشی آب و فاضلاب شامل جزئیات فنی، مالی، زمانی و قانونی است که باید در هنگام انجام این پروژه رعایت شود. برخی از بندهای قرارداد لوله کشی آب و فاضلاب عبارتند از:
-
شرح پروژه: این بخش شامل جزئیات مربوط به پروژه لوله کشی آب و فاضلاب است، از جمله موقعیت ساختمان، محل قرارگیری لوله ها، اندازه لوله ها و اتصالات مورد استفاده.
-
شرایط پرداخت: این بخش شامل مبالغ و شرایط پرداخت برای انجام پروژه است، مانند مبلغ پیش پرداخت و موعد پرداخت های بعدی.
-
زمانبندی پروژه: این بخش شامل زمانبندی مراحل پروژه است، از جمله زمان شروع و پایان پروژه و موعد تحویل.
-
مسئولیت ها: این بخش شامل مسئولیت های هر دو طرف در طول پروژه است، از جمله مسئولیت های مربوط به ایمنی کار، تجهیزات و مواد مورد استفاده، محیط زیست و نظارت بر پیشرفت پروژه.
-
قوانین و مقررات: این بخش شامل مقررات و قوانین مربوط به لوله کشی آب و فاضلاب است، از جمله مقررات مربوط به ساخت و نصب لوله ها، روش های اتصال و ایمنی ساختمان.
قرارداد لوله کشی ساختمان از جمله قراردادهایی است که باید با دقت و دانش بالا در این زمینه تنظیم گردد؛ در غیر این ضورت ممکن است آسیب و خسارات زیادی را به بار آورد. به همین دلیل به شما توصیه میکنیم چه به عنوان کارفرما و چه به عنوان پیمانکار، از فرم قرارداد لوله کشی آب و فاضلاب که توسط وکلای متخصص مجموعه وکیلباشی تنظیم شده است، استفاده نمایید.
نکات ضروری قرارداد لولهکشی آب و فاضلاب منزل:
باید گفت که نحوه تنظیم قراردادهای پیمانکاری نظیر قرارداد لوله کشی، نقش اعظمی در جلوگیری از اختلافات در آینده خواهد داشت. در متن توافق لولهکشی آب و فاضلاب خانه یا ساختمان، تصریح به برخی موارد برای اعتبار و صحت قرارداد، ضروری و لازم است؛ نظیر:
مشخصات طرفین:
اولین بخش فرم قرارداد لولهکشی آب و فاضلاب ساختمان را مشخصات طرفین قرارداد شکل میدهد. هر یک از طرفین قرارداد مشخصات خود را میبایست در قرارداد قید نمایند.
موضوع قرارداد پیمانکاری لوله کشی آب و فاضلاب:
موضوع قرارداد پیمانکاری لولهکشی آب و فاضلاب ساختمان، ارائه خدماتی میباشد که پیمانکار باید حین و پس از اتمام قرارداد انجام دهد. در این قسمت باید به تفصیل بیان شود که کارفرما از پیمانکار چه توقعاتی دارد و می خواهد پیمانکار چه خدماتی را به او ارائه نماید.
مشخصات فنی و محاسبات پروژه:
در فرم قرارداد پیمانکاری لولهکشی آب ساختمان بخشی از متن قرارداد (یا به صورت پیوست) به تشریح مشخصات فنی مواد و مصالح مورد استفاده اختصاص مییابد. ارائه دقیق مشخصات فنی از سواستفاده پیمانکار و بکارگیری مصالح بی کیفیت جلوگیری میکند. به شما توصیه میکنیم برای افزایش اطلاعات و آگاهی در زمینه نکات حقوقی و اصولی فنی تنظیم قرارداد مورد نظرتان، از خدمات مشاوره حقوقی وکیلباشی استفاده کنید.
مبلغ قرارداد:
نحوه محاسبه مبلغ قرارداد بسته به نوع قرارداد متفاوت میباشد و در هرصورت باید هزینه تهیه مصالح و هزینه نظارت، سود پیمانکار، منابع انسانی و تجهیزات و … در نظر گرفته شود که میتواند به صورت کلی در متن قرارداد ذکر شود و جزئیات به قرارداد پیمانکاری لوله کشی آب و فاضلاب پیوست گردد و یا در متن به آن اشاره شود.
نحوه پرداخت:
حقالزحمه پیمانکار به شیوههای متفاوتی پرداخت میشود.
-
تمام مبلغ مشخص شده برای قرارداد را بعد از اتمام پروژه به پیمانکار پرداخت کنید.
-
مبلغ تعیین شده در قرارداد را به سه بخش تقسیم کرده، بخشی را در ابتدای کار، بخشی در میانه کار و بخشی را در انتها به پیمانکار پرداخت کنید.
میتوانید همانطور که برای هر مرحله از کار زمانی را تعیین کردهاید، برای هر مرحله از کار، هزینه آن را پرداخت کنید یا به طرق دیگری که به توافق کارفرما و پیمانکار بستگی دارد.
اسناد و مدارک قرارداد لوله کشی آب و فاضلاب به صورت پیمانکاری:
در زمان عقد قرارداد پیمانکاری لولهکشی آب و فاضلاب ساختمان مدارک و اسنادی از سوی کارفرما به پیمانکار تحویل داده میشود و یا زمان مشخصی برای تحویل آنها تعیین میگردد.
زمان انجام پروژه:
در قراردادها به خصوص قرارداد پیمانکاری، تعیین مدت قرارداد از موارد مهم قرارداد است. کارفرما برای انجام پروژه مدت زمانی را مشخص میکند. مدت زمان شامل تاریخ دقیق روز و ماه و سال شروع و پایان قرارداد است. در این بخش مشخص میشود که در چه مدت زمانی کار لولهکشی آب و فاضلاب به اتمام برسد.
پیش بینی خسارت دیرکرد:
دیرکرد از سمت هر یک از طرفین قرارداد باشد باید به نحوی برای طرف مقابل جبران شود، در حالت عمومی اگر دیرکرد از طرف کارفرما باشد، پیمانکار مجاز به تغییر برنامه زمانبندی قرارداد پیمانکاری لوله کشی ساختمان خواهد بود و اگر دیرکرد از طرف پیمانکار باشد به صورت جریمه ریالی تعیین و از صورت حساب وی کسر خواهد شد.
ناظر پروژه:
کارفرما در تمام پروژهها بر عملکرد پیمانکار نظارت میکند و پس از تایید دستگاه نظارت کارفرما، صورت حساب پیمانکار لوله کشی ساختمان پرداخت خواهد شد.
تعهدات طرفین (پیمانکار و کارفرمای قرارداد لوله کشی):
وظایف اصلی کارفرما و پیمانکار ساختمان در این بند مشخص میشود. در این بند باید تاکید شود که اجرای پروژه به نحوی که از لحاظ فنی و مالی مورد نظر کارفرما و پیمانکار بوده است. برای انجام پروژه باید پیمانکار متعهد باشد که کارگاه، تجهیزات و اجناس مورد نیاز را از کارفرما تحویل گرفته و در حفظ و نگهداری و جلوگیری از اتلاف و اسراف آن کوشش کند.
فسخ:
در قراردادهای ساختمانی، موارد فسخ قرارداد پیمانکاری ساختمان ممکن است متفاوت باشد. موارد فسخ قرارداد پیمانکاری لولهکشی آب ساختمان معمولاً از طرف پیمانکار یا کارفرما خواهد بود. قراردادها می توانند بنا به شرایط و خواست طرفین نوشته شده و پیمانکار نیز میتواند در شرایطی برای خود حق فسخ یا انصراف درخواست نماید. اما به صورت کلی مواردی مانند تاخیر در شروع پروژه، واگذاری پیمانکاری لوله کشی فاضلاب به شخصی دیگر به طور کلی، غیبت غیر موجه در حین عملیات و یا عدم اجرای دقیق تعهدات قراردادی و قانونی میتواند به فسخ قرارداد منجر شود. در نهایت فسخ قرارداد پیمانکاری تابع قواعد و احکام خاص خود است که دانستن آن خالی از لطف نیست.
مرجع حل اختلاف:
طرفین قرارداد میتوانند برای حل اختلافات خود داور تعیین نمایند یا حل اختلاف خود را در قرارداد مراجع رسمی صالح به رسیدگی در اختلافات تعیین نمایند. اما توصیه ما به شما این است که داوری در قرارداد را مد نظر قرار دهید. انتخاب داور سبب تسریع رفع اختلاف و کاهش زمان رسیدگی به مسئله خواهد شد.
نسخ قرارداد:
هر قراردادی اعم از قراردادهای پیمانکاری باید حداقل به تعداد طرفین در نسخه های متحدالشکل تنظیم گردد. در این بند از قرارداد پیمانکاری لوله کشی آب و فاضلاب معمولاً به تعداد مفاد و بندهای قرارداد، تعداد پیوست ها (اگر وجود داشته باشد)، زبان قرارداد و تعداد نسخ اشاره میشود.
سخن پایانی:
در نهایت باید گفت تنظیم قرارداد لولهکشی آب و فاضلاب ساختمان، امری فنی و حساس است و نیازمند دانش و تجربه بالا در این زمینه میباشد، به همین منظور مجموعه وکیلباشی برای شما عزیزان این امکان را فراهم کرده تا با ثبت درخواست تنظیم قرارداد سفارشی، نگارش و تدوین متن توافق مورد نظر خود را به وکلای متخصص تیم ما بسپارید.
بهناز صفاری_ کارشناس حقوقی وکیلباشی
نظرات
پیام های کاربران را بخوانید
کل دیدگاهها (0)