در این قرارداد قصد داریم به بررسی قرارداد نازک کاری ساختمان و نحوه تنظیم آن بپردازیم:
احداث یک پروژه ساختمان به دو مرحله عمده و کلی تقسیم میشود؛ مرحله سفت کاری و مرحله اجرای نازک کاری ساختمان. بسیاری از کارفرمایان و یا پیمانکاران نمیدانند قرارداد نازک کاری ساختمان شامل چه مواردی است و یا اینکه چگونه تنظیم میشود؛ در نهایت به دلیل همین ناآگاهی از مفاد قرارداد، دچار ضرر و زیان های مالی بسیاری میگردند. به همین سبب در این مقاله از وکیل باشی، قصد داریم برای شما از قرارداد نازک کاری ساختمان و ارکان تشکیل دهنده آن و همچنین چند نکته کلیدی در هنگام تنظیم قرارداد اجرای نازک کاری ساختمان، سخن بگوییم. با ما تا انتهای این مقاله همراه بمانید.
قرارداد نازک کاری ساختمان چیست و بین چه افرادی منعقد می شود؟
برای بحث و بررسی درباره ارکان و نکات مهم در تنظیم قرارداد نازک کاری ساختمان، بهتر است در ابتدا تعریفی از این توافق را برای شما بازگو کنیم."قرارداد نازک کاری ساختمان که به توافق اجرای نازک کاری ساختمان نیز شهرت دارد، عنوان قراردادی است که میان کارفرما و پیمانکار {اجراکننده} منعقد میشود که به سبب آن پیمانکار موظف به اجرای موارد مرتبط با نازک کاری ساختمان میباشد. قرارداد مذکور ماهیتی خصوصی داشته و در زمره ماده 10 قانون مدنی قرار میگیرد." مطابق این ماده، عقود و توافقات میان مردم در صورتی که مخالف قانون نباشد، صحیح بوده و از اعتبار برخوردار است. قراردادهای نازک کاری ساختمان دارای انواع متفاوتی است که هر کدام بندها و مواد ویژه خود را داشته و از احکام خاص خود پیروی میکنند. مجموعه وکیلباشی برای راحتی شما عزیزان، فرم انواع قرارداد نازک کاری ساختمان را برای شما فراهم نموده است. شما میتوانید قراردادهای مزبور که به وسیله وکلای متخصص در امور ساختمانی تنظیم شده اند را به دو صورت WORD و PDF دانلود کرده و مورد استفاده قرار داده و از آن بهره مند شوید.
تفاوت قرارداد نازک کاری ساختمان با قرارداد سفت کاری ساختمان در چیست؟
حتماً اسم قرارداد سفت کاری ساختمان به گوش شما خوردهاست. سوالی که شاید ذهن شما را درگیر کرده باشد، تفاوت سفت کاری ساختمان و نازک کاری ساختمان باشد. در پاسخ به این سوال باید گفت، قرارداد سفت کاری ساختمان، مربوط به زمان ساخت سازه و احداث پروژه است؛ سفت کاری ساختمان شامل مراحلی چون ساخت و نصب اسکلت ساختمان، طراحی، تولید و نصب سازه فضایی، طراحی نقشه، تخریب ساختمان یا گود برداری است. از طرفی دیگر اجرای نازک کاری ساختمان، به امور بعد از ساخت سازه مرتبط است، مراحلی مانند نصب پکیج، نصب رادیاتور، نصب کابینت و درب و پنجره، گچ کاری یا رنگ آمیزی ساختمان از مواردی هستند که در زمان اجرای نازک کاری رخ میدهد.
ارکان قرارداد نازک کاری ساختمان شامل چه مواردی است؟
همانطور که میدانید، هر قرارداد شامل ارکان و موادی است که بدنه توافق را تشکیل میدهد. قرارداد اجرای نازک کاری ساختمان نیز از این قاعده مستثنی نبوده و از ارکان و عناصر زیر ساخته شده است:
-
مشخصات طرفین
-
موضوع قرارداد نازک کاری ساختمان
-
مدت قرارداد و تکمیل پروژه
-
مبلغ قرارداد و نحوه پرداخت آن
-
مشخصات و محاسبات فنی پروژه
-
اسناد و مدارک قرارداد
-
دیرکرد طرفین در انجام موضوع قرارداد نازک کاری سازه
-
نظارت
-
تجهیز کارگاه و محل انجام کار
-
تعهدات پیمانکار
-
تعهدات کارفرما
-
ضمانت حسن انجام موضوع قرارداد از طرف مجری
-
مالیات
-
موارد فسخ قرارداد
-
مرجع حل اختلاف
-
فورس ماژور
-
نسخ قرارداد
-
امضاء
بندها و مفاد ذکر شده از مهمترین و ضروریترین ارکان تشکیل دهنده قرارداد نازک کاری ساختمان میباشد که لازم است به صورت دقیق و کامل تنظیم شده و تصریح گردد؛ از این رو، به شما توصیه میکنیم چه به عنوان پیمانکار و کارفرما، قبل از انعقاد قرارداد مورد نظر خود، حتماً از مشاوره حقوقی وکلای متخصص در این زمینه بهره مند شوید تا بتوانید خود را از بروز مسائل و چالشهای احتمالی آینده در امان نگه دارید.
نکات مهم در تنظیم قرارداد نازک کاری ساختمان چیست؟
امروزه همه اشخاصی که به نحوی با امور ساختمانی آشنایی دارند، میدانند که نحوه تنظیم قراردادهای پیمانکاری ساختمان از اهمیت ویژهای برخوردار است. در این بخش قصد داریم چند نکته کلیدی و مهم را در تنظیم قرارداد اجرای نازک کاری ساختمان، برای شما بیان کنیم:
-
تعیین دقیق موضوع قرارداد نازک کاری ساختمان:
اولین و شاید مهمترین نکته هنگام تنظیم قرارداد نازککاری ساختمان، تعیین دقیق موضوع قرارداد و اموری است که باید در این رابطه انجام شود؛ زیرا بسیار پیش آمدهاست که طرفین پس از خاتمه مدت قرارداد در جزئیات موضوع، نوع متریال و مصالح استفاده شده و همچنین کیفیت کار انجام شده، به اختلاف خورده و دچار خسارت شدهاند.
-
تعیین دقیق حدود و وظایف طرفین:
یکی دیگر از چالشهای رایج بین پیمانکار و کارفرما، اختلاف بر سر تعهدات و حدود وظایف ایشان است. به طور مثال، اینکه وظیفه تهیه و تأمین مصالح موضوع قرارداد با چه کسی باشد. تأدیه هزینه ایاب و ذهاب و خوراک کارکنان پروژه بر عهده چه کسی است و مواردی از این دست. وظایف پیمانکار در قرارداد ساختمانی شامل یک سری موارد است و تعهدات کارفرما نیز در قراردادهای عمرانی و ساختمانی در بر گیرنده مواردی دیگر است؛ به همین دلیل تعیین دقیق تعهدات دو طرف قرارداد نازک کاری ساختمان، کمک شایانی به کاهش ریسک ایجاد اختلاف در آینده خواهد کرد.
-
تعیین داور در متن قرارداد اجرای نازک کاری ساختمان:
یکی از کارهایی که انجام آن نقش پررنگی در کاهش مدت رسیدگی به اختلافات طرفین خواهد داشت، تعیین داور در قرارداد برای حل و فصل چالشهای میان پیمانکار و کارفرما میباشد. با انتخاب داور برای رفع اختلاف، دیگر نیازی به مراجعه به مراجع اداری یا قضایی برای رسیدگی و صدور حکم در مورد موضوع اختلاف نخواهد بود؛ از این رو انتخاب داور مرضی الطرفین، تأثیر بسزایی در صرفه جویی در زمان و انرژی کارفرما و پیمانکار خواهد گذاشت.
-
تصریح به موارد فسخ در قرارداد:
نکته چهارم، قید موارد فسخ قرارداد اجرای نازک کاری ساختمان است. به این دلیل که قرارداد مذکور عقدی لازم است طرفین نمیتوانند جز موارد مصرح قانونی {انواع خیارات}، توافق میان خود را به صورت یکطرفه برهم زنند؛ از این رو بهتر است ایشان مواردی را به عنوان موارد فسخ برای خود در متن قرارداد نازک کاری ساختمان در نظر گیرند تا در آینده دچار ضرر و زیان نشوند.
سخن پایانی:
همانگونه که ملاحظه نمودید، در این مقاله با تعریف و تبیین قرارداد نازک کاری ساختمان، ارکان قرارداد اجرای نازک کاری ساختمان و نکات مهم در تنظیم قرارداد نازک کاری ساختمان آشنا شدیم. در نهایت باید گفت نگارش قراردادهای عمرانی و ساختمان به ویژه قرارداد اجرای نازک کاری در ساختمان، امری تخصصی و حساس بوده و نیازمند دانش و تجربه بالا در این زمینه میباشد؛ اما جای نگرانی نیست، شما به راحتی میتوانید با ثبت درخواست تنظیم قرارداد سفارشی، تنظیم قرارداد موردنظر خود را به وکلای متخصص در امور پیمانکاری ساختمان سپرده و با خاطری آسوده با طرف مقابل خود، چه به عنوان مالک و چه به عنوان سازنده، قرارداد منعقد نمایید.
بهناز صفاری_ کارشناس حقوقی وکیلباشی
نظرات
پیام های کاربران را بخوانید
کل دیدگاهها (0)